Gajdoš považje kyberbezpečnosť za jednu z kľúčových úloh obrany

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 17:45 • 2 min
Gajdoš považje kyberbezpečnosť za jednu z kľúčových úloh obrany

BRATISLAVA - Bezpečnosť kybernetického priestoru je jednou z kľúčových úloh obrany. Vyhlásil to dnes pri príležitosti otvorenia konferencie o spolupráci v oblasti kybernetickej obrany v Bratislave minister obrany Peter Gajdoš.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, rezort obrany medzinárodnú konferenciu usporiadal pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ.


"Kybernetický priestor bol na samite NATO vo Varšave uznaný za piatu operačnú doménu. Aj nedávno prijatá Globálna stratégia pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Európskej únie potvrdila, že kybernetická obrana zostáva jednou z kľúčových úloh obrany," uviedol Gajdoš.

 

fPodľa ministra je potrebné, aby sa aj Európska únia viac zameriavala na kybernetickú bezpečnosť. "Prioritou je otvorený, voľný ale predovšetkým bezpečný kybernetický priestor. No členské krajiny musia byť zároveň pripravené čeliť všetkým hrozbám,“ dodal s tým, že Európska únia by mala podporiť politickú, operačnú a technickú spoluprácu členských štátov v kybernetickej bezpečnosti, ale aj rozšíriť spoluprácu s kľúčovými partnermi, ako USA a NATO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies