Gajdoš otvoril turnaj na počesť padlých vojakov v misiách

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 10:35 • 2 min
Gajdoš otvoril turnaj na počesť padlých vojakov v misiách

BRATISLAVA - Medzinárodný turnaj v malom futbale na počesť padlých vojakov v zahraničných misiách a operáciách sa dnes koná v Banskej Bystrici. Turnaj už po šiesty raz organizuje Únia vojnových veteránov SR a dnes ho slávnostne otvoril minister obrany Peter Gajdoš. Informovala hovorkyňa ministerstva Danka Capáková. Tohtoročné podujatie únia organizuje aj s podporou dotačného fondu Ministerstva obrany SR.

slovakia

left justify in out

„Som hrdý na všetkých vojakov a vojačky, ktorí Slovensku v zahraničných operáciách a misiách robili a robia len to najlepšie meno. Doteraz sa ich tam vystriedalo približne 17 000, z toho takmer 500 žien. Žiaľ, sú situácie, keď ich pôsobenie nemá šťastný koniec a k svojim blízkym sa už nikdy nevrátia," uviedol Gajdoš. Je našou povinnosťou podľa ministra urobiť maximum pre to, aby sa na týchto vojakov nezabudlo a aby si ľudia na Slovensku uvedomili hodnotu pokojného života a mieru, pretože tie nie sú zadarmo.

 

Pri plnení úloh v zahraničných operáciách a misiách zomrelo doteraz 57 vojakov zo Slovenska. Najtragickejšou udalosťou novodobých dejín bol pád lietadla AN-24 s vojakmi vracajúcimi sa z misie v Kosove neďaleko maďarskej obce Hejce. V januári 2006 zomrelo pri tejto nehode 41 vojakov a jeden bývalý príslušník armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona