Gajdoš otvoril 10. ročník Pyrotechnickej konferencie

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:28 • 2 min
Gajdoš otvoril 10. ročník Pyrotechnickej konferencie

BRATISLAVA - Už 10. ročník Pyrotechnickej konferencie otvoril dnes v Bratislave minister obrany Peter Gajdoš. Konferencia je tento rok súčasťou série podujatí, ktoré rezort obrany pripravil pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Konferencia je skvelou príležitosťou pre odborníkov, aby si mohli vzájomne vymeniť svoje poznatky a skúsenosti z oblasti pyrotechnického zabezpečenia, vývoja či výcviku špecialistov, vyzdvihol pri otvorení šéf rezortu obrany. Ako ďalej informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, odborníci budú počas dnešného dňa hovoriť o likvidácii kazetovej aj inej munície, overovaní postupov bezpečnosti, ale aj o novinkách obranného priemyslu v tejto oblasti.  


Práca pyrotechnikov patrí v ozbrojených silách k tým najnáročnejším. Minister Gajdoš je rád, že Slovensko sústreďuje svoje úsilie na aktívnu podporu skvalitnenia prípravy, činnosti a výcviku pyrotechnikov, ako aj vzájomné poskytovanie informácií. Aj v tejto oblasti je nevyhnutné reagovať na zmeny bezpečnostnej situácie vo svete ako aj na rôzne moderné aplikácie nových technológií, upozornil minister Gajdoš.  


Na konferenciu v utorok nadviaže výstava „NATO EOD Demonstrations and Trials 2016, ktorej nosnou témou je Ochrana ako komplexná a spoločná odozva na teroristické hrozby. Predstaví sa na nej 45 vystavovateľov zo 14 krajín, chýbať nebudú ani dynamické ukážky, informovala hovorkyňa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies