Gajdoš navštívil vojenské útvary v Michalovciach

NETKY.SK • 23 August 2016, 19:01 • 2 min
Gajdoš navštívil vojenské útvary v Michalovciach

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš dnes po výjazdovom rokovaní vlády SR v Sobranciach navštívil vojenské útvary v Michalovciach. Konkrétne 22. mechanizovaný prápor a Samohybný delostrelecký oddiel, ktoré patria pod 2. mechanizovanú brigádu v Prešove a Ženijnú rotu Michalovce, ktorá patrí pod Ženijný prápor Sereď.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany sa zaujímal o fungovanie týchto útvarov, ako aj o problémy profesionálnych vojakov, s ktorými by im mohol pomôcť. "Vojenské útvary na východe Slovenska plnia svoju nezastupiteľnú úlohu pri obrane krajiny a zároveň ich možno považovať aj za významného zamestnávateľa v regióne," povedal minister obrany Peter Gajdoš.

 

Zároveň pripomenul, že 22. mechanizovaný prápor v Michalovciach je pripravený plniť aj asistenčné úlohy v prospech Policajného zboru SR. Ženijná rota má zase nezastupiteľné miesto v rámci domáceho krízového manažmentu. Pravidelne pomáha pri povodniach a iných živelných pohromách.

 

Minister Gajdoš v rámci pracovného výjazdu na východnom Slovensku navštívil aj Hotel Granit na Zemplínskej Šírave, ktorý patrí pod rezortnú akciovú spoločnosť Horezza a oboznámil sa s aktuálnym stavom fungovania prevádzky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies