Gajdoš navštívil vojakov na cvičiení Ženijní záchrancovia 2016

NETKY.SK • 13 September 2016, 13:47 • 2 min
Gajdoš navštívil vojakov na cvičiení Ženijní záchrancovia 2016

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš dnes navštívil vojakov, ktorí v týchto dňoch spoločne s českými kolegami cvičia na cvičisku v Kráľovej nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Cvičenie sa koná v rámci medzinárodného cvičenia Engineer Rescuers - Ženijní záchrancovia 2016. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, námetom cvičenia je najväčšia humanitárna operácia pri odstraňovaní následkov povodní. Cvičenie sa zároveň koná od 5. septembra aj v Českej republike.


"Ženisti si v rámci cvičenia precvičujú rôzne záchranné a likvidačné práce pri odstraňovaní následkov povodní, záchranu topiacich sa či evakuáciu obyvateľstva. Následne robia ženistické práce, ako napríklad výstavbu náhradných premostení, zabezpečujú zjazdnosť ciest alebo vyslobodzujú zapadnutú techniku. Úlohy robia v časovom strese, aby sa čo najviac priblížili reálnej situácii," povedal Gajdoš. Zároveň vyzdvihol, že keďže ide o medzinárodné cvičenie, vojaci si tak môžu precvičiť aj vzájomné zladenie spôsobilostí.


Na spoločné česko-slovenské cvičenie bolo vyčlenených 523 vojakov a 225 kusov techniky. Seredský ženijný prápor posilnilo 47 českých ženistov a na cvičení v Českej republike sa zúčastňuje 40 našich vojakov. Minister Gajdoš dnes v rámci pracovného výjazdu navštívil aj Ženijný prápor Sereď a stretol sa so starostom Kráľovej nad Váhom Ferencom Bergendim.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies