Gajdoš hovoril s veľvyslankyňou Švédska o možnej spolupráci a summite NATO

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 16:28 • 2 min
Gajdoš hovoril s veľvyslankyňou Švédska o možnej spolupráci a summite NATO

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš sa dnes na pôde rezortu obrany stretol s veľvyslankyňou Švédskeho kráľovstva Helen Eduards. Hovorili spolu o možnostiach spolupráce, slovenskom predsedníctve v Rade Európskej únie, ale aj o návrhu Bielej knihy o obrane SR, ktorú dnes šéf rezortu obrany predstavil zástupcom médií.

slovakia

left justify in out

"Hovorili sme spolu o aj záveroch summitu NATO vo Varšave, potrebe zotrvania vojakov v Afganistane a tiež o tom, že náš rezort obrany bude garantom tzv. zvereneckého fondu pre Ukrajinu v oblasti likvidácie nevybuchnutej munície a improvizovaných výbušných zariadení," uviedol šéf rezortu obrany. Zároveň potvrdil, že obe krajiny majú záujem aj o ďalší rozvoj spolupráce.

 

Minister obrany SR Peter Gajdoš sa dnes stretol aj veľvyslancom Srbskej republiky Šanim Dermakom, s ktorým hovoril o spolupráci slovenských a srbských vojakov v rámci pôsobenia v mierovej misii UNFICYP na Cypre, ale aj o pomoci Srbsku pri migračnej kríze. Zároveň navrhol, aby Srbsko zvážilo vyslanie pozorovateľa na cvičenie Slovak Shield, ktoré sa uskutoční na jeseň tohto roku na Slovensku.

 

Pri príležitosti ukončenia pôsobenia vo funkcii pridelenkyne obrany Francúzskej republiky dnes prijal minister obrany Gajdoš aj plk. Christine Chaulieu, ktorej poďakoval za jej prácu počas pôsobenia na Slovensku a ocenil ju medailou ministra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies