Gajdoš hovoril s francúzskym veľvyslancom D. Lopinotom

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 17:22 • 2 min
Gajdoš hovoril s francúzskym veľvyslancom D. Lopinotom

BRATISLAVA - minister obrany SR Peter Gajdoš dnes prijal na pôde rezortu obrany veľvyslanca Francúzskej republiky Didiera Lopinota. Hlavnými témami stretnutia boli spolupráca medzi krajinami a predstavenie priorít Slovenskej republiky v oblasti obrany a bezpečnosti na najbližšie štyri roky.

slovakia

left justify in out

„Spolupráca medzi Slovenskou republikou a Francúzskom je vynikajúca. V duchu solidarity po novembrových parížskych teroristických útokoch náš parlament schválil mandát pre príspevok Ozbrojených síl SR do misie EUTM v Mali, kde sme nasadili dvoch vojenských expertov,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

 

Šéf rezortu obrany Gajdoš informoval francúzskeho veľvyslanca Lopinota aj o prípravách na vytvorenie mnohonárodného styčného integračného tímu NFIU na Slovensku. „V tejto súvislosti by som chcel zdôrazniť, že Slovenská republika by privítala účasť Francúzska v slovenskom NFIU,“ dodal minister obrany Gajdoš.

 

V rámci stretnutia hovoril minister obrany s francúzskym veľvyslancom aj o generálovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, ktorého výročie tragickej smrti si Slovensko včera pripomenulo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies