Gajdoš hovoril s britským ministrom obrany o predsedníctve aj o brexite

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 17:54 • 2 min
Gajdoš hovoril s britským ministrom obrany o predsedníctve aj o brexite

BRATISLAVA - Brexit aj slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie boli témami dnešného stretnutia slovenského ministra obrany Petra Gajdoša a jeho britského rezortného kolegu Michaela Fallona.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková, britský minister na stretnutí vo Varšave ubezpečil ministra Gajdoša, že brexit nebude mať žiadny vplyv na záväzky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska voči Severoatlantickej aliancii.


Na stretnutí sa Gajdoš poďakoval za vyslanie britskej expertky, ktorá bude na našom ministerstve obrany pôsobiť počas slovenského predsedníctva. „Určite vítame každú podporu a skúsenosti z iných krajín,“ zdôraznil Gajdoš. Ministri na stretnutí tiež hovorili o návšteve britského ministra pre zálohy, ktorý má prísť v lete na Slovensko. "Som presvedčený, že v oblasti aktívnych záloh môžeme od Veľkej Británie čerpať skúsenosti,“ povedal Gajdoš. Zároveň pripomenul, že táto téma je pre slovenský rezort obrany v súčasnosti jednou z priorít.


Okrem oficiálnych rokovaní v rámci summitu NATO má minister Gajdoš dnes a v sobotu naplánované ešte ďalšie stretnutia. Nemeckej ministerke obrany Ursule von der Leyen chce mimo iného poďakovať za podporu slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Okrem toho sa stretne aj s macedónskym ministrom obrany Zoranom Jolevskim a srbským ministrom obrany Zoranom Djordevičom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies