Gajdoš diskutuje na Mníchovskej konferencii o bezpečnostných otázkach

NETKY.SK • 17 Február 2017, 17:30 • 2 min
Gajdoš diskutuje na Mníchovskej konferencii o bezpečnostných otázkach

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš sa dnes zúčastňuje na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii 2017, ktorá patrí k najvýznamnejším podujatiam v oblasti obrany a bezpečnosti. Predstavitelia Aliancie, Európskej únie a jednotlivých krajín diskutujú o najvážnejších aktuálnych bezpečnostných otázkach.

slovakia

left justify in out

"Témou diskusie je spolupráca v rámci Aliancie a Európskej únie, ako aj terorizmus a ďalšie aktuálne hrozby, ktoré dnes ohrozujú mier a bezpečnosť vo svete," povedal minister obrany Peter Gajdoš. Ako doplnil neformálna atmosféra prispieva k posilneniu vzájomných vzťahov a je presvedčený, že prinesie návrhy mnohých riešení.

 

Na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii 2017 sa zúčastňuje viac ako 500 účastníkov. Hlavnými témami konferencie je budúcnosť NATO a transatlantických vzťahov po nástupe amerického prezidenta Donalda Trumpa, bezpečnostná spolupráca v rámci EÚ, krízy na Ukrajine a v Sýrii, terorizmus, informačná vojna, ale aj dopady klimatických zmien. Na konferencii sa zúčastňujú kľúčoví politici s vplyvom na tvorbu medzinárodného bezpečnostného prostredia.

 

Prvá aktivita jednej z najvýznamnejších bezpečnostných konferencii prebehla už v roku 1963 pod pôvodným názvom Internationale Wehrkunde-Begegnung (medzinárodné vojenské stretnutie). Nový názov Mníchovská bezpečnostná konferencia sa používa od roku 2009. Od začiatku predstavuje otvorené fórum umožňujúce politikom a expertom diskutovať o najvážnejších bezpečnostných otázkach prítomnosti a budúcnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona