Gajdoš diskutoval s gymnazistami v Sučanoch o témach obrany a bezpečnosti

NETKY.SK • 25 November 2016, 15:07 • 2 min
Gajdoš diskutoval s gymnazistami v Sučanoch o témach obrany a bezpečnosti

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes na Bilingválnom gymnáziu Milana Hodžu v Sučanoch diskutoval so študentami o témach bezpečnosti a obrany a tiež hlavných úlohách Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

V rámci stretnutia im tiež zodpovedal otázky o možnostiach vstupu do radov profesionálnych vojakov, ako aj modernizácii ozbrojených síl. Rezort obrany chce aj týmto spôsobom napĺňať svoj záväzok z Programového vyhlásenia vlády SR o zvyšovaní vlastenectva a branného povedomia občanov, ako aj užšej spolupráci so školami.  

 

„Ozbrojené sily musia byť schopné adekvátne reagovať na akékoľvek vonkajšie, či vnútorné ohrozenie štátu a jeho obyvateľov, a to 24 hodín denne, 7 dní v týždni. K tomu sa profesionálni vojaci neustále pripravujú nielen v rámci bežného výcviku, ale aj počas medzinárodných cvičení,“ uviedol šéf rezortu obrany. Zdôraznil, že vojaci sú tu pre občanov Slovenskej republiky aj v prípadoch, keď je napríklad potrebné riešiť či už mimoriadne udalosti, pátrať po nezvestných osobách, alebo pomáhať hasiť požiare v ťažko dostupnom teréne.

 

Minister Gajdoš študentov informoval aj o aktualizovanej Bielej knihe o obrane SR, ako aj príprave novej Obrannej, Vojenskej a Bezpečnostnej stratégie SR. Tiež im predstavil projekty dobrovoľnej vojenskej prípravy a aktívnych záloh a vysvetlil im nezastupiteľnú úlohu Ozbrojených síl SR v operáciách a misiách medzinárodného krízového manažmentu. „V súčasnosti v zahraničí pôsobí viac ako 250 našich vojakov a celkovo sa ich tam vystriedalo už viac ako 17.000,“ povedal. V tejto súvislosti tiež zdôrazil, že slovenskí vojaci robia svojou prácou našej krajine len to najlepšie meno.

 

Prednášku v Sučanoch bola zrealizovaná v spolupráci s Euroatlantickým centrom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies