Gajdoš a Mak z NDS prídu pre poistné zmluvy o ročný plat

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 15:31 • 2 min
Gajdoš a Mak z NDS prídu pre poistné zmluvy o ročný plat

BRATISLAVA - Funkcionári Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Milan Gajdoš a Daniel Mak prídu o ročný plat. Pokutu vo výške 12-násobku mesačného platu im dnes jednomyseľne odsúhlasil výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

slovakia

left justify in out

Manažment NDS v júni 2012 uzavrel miliónovú poistnú zmluvu proti spôsobeným škodám. Zmluva, za ktorú NDS z peňazí daňových poplatníkov v priebehu troch rokov zaplatí takmer milión eur, kryje manažérov a riadiacich zamestnancov spoločnosti v prípade akýchkoľvek škôd, ktoré spôsobia. "Najväčšie absurdum zmluvy je to, že ak im my tú pokutu udelíme, aj tá je poistným plnením a bude ju platiť poisťovňa za nich,“ vyhlásil ešte vo februári predseda výboru Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS).

Dnešné rozhodnutie výboru vníma pozitívne, podľa poslanca za SDKÚ-DS ide o historicky prvé uznesenie v takejto veci. Beblavý zároveň upozornil, že aj Vodohospodárska výstavba nedávno poistila podnik aj manažérov v rovnakej poisťovni ako NDS. Poistky kryjúce manažment však Vodohospodárska výstavba strháva dotyčným zamestnancom z platov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies