Gagarinov pohár zavíta premiérovo do Moskvy alebo na Sibír, čaká sa dlhý boj

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 11:17 • 2 min
Gagarinov pohár zavíta premiérovo do Moskvy alebo na Sibír, čaká sa dlhý boj

Gagarinov pohár zavíta premiérovo do Moskvy alebo na Sibír, čaká sa dlhý boj - Hokej Štvrtá edícia bojov o Gagarinov pohár s určitosťou prinesie tretie meno na listine jeho držiteľov. Po dvoch úvodných triumfoch AK Bars Kazaň a vlaňajšom primáte Salavatu

slovakia

left justify in out

img

img

Štvrtá edícia bojov o Gagarinov pohár s určitosťou prinesie tretie meno na listine jeho držiteľov. Po dvoch úvodných triumfoch AK Bars Kazaň a vlaňajšom primáte Salavatu Julajev Ufa skončí trofej po prvý raz v dejinách buď v hlavnom meste Ruska, alebo na Sibíri.
      Vo finále Kontinentálnej hokejovej ligy, ktorého víťaz získa pohár pomenovaný po prvom kozmonautovi vo vesmíre, už v piatok v prvom zápase série hranej na štyri víťazné zápasy privíta Avangard Omsk hostí z Dinama Moskva. Slovenský hokej bude zastupovať iba jediný hráč - obranca Dinama Dominik Graňák.
      Podľa experta gazeta.ru Andreja Razina bude môcť tréner Slovákov Jaroslav Vůjtek s poslednou posilou z KHL sotva počítať pred 21. aprílom, keď je na programe 5. finálový zápas. Séria sa podľa bývalého stredného útočníka nerozhodne v žiadnom prípade v štyroch zápasoch. Chlieb sa má lámať na dvoch faktoroch - na výkonoch brankárov a na hre v početnej výhode, resp. v oslabení. "Už v semifinále chytal skvele brankár Karri Ramo. Fín dodáva síl celému kolektívu a hráči sa chcú vracať do obrany. Ak aj spravia chybu, môžu sa na neho stopercentne spoľahnúť," napísal pre ruský denník Razin. Zároveň ale upozorňuje, že aj Ramov náprotivok Alexandr Jeremenko bol jedným z hlavných strojov veľkého prekvapenia finále Západnej konferencie, v ktorom Dinamo zmietlo favorizovaný SKA Petrohrad 4:0 na zápasy. Omsk sa do finále dostal cez Traktor Čeľabinsk a opäť sa potvrdilo, že pre víťaza základnej časti je trofej zatiaľ zakliata.
      Vyrovnané stávky na oboch súperov potvrdil aj český útočník v službách sibírskeho tímu Roman Červenka. "Herný štýl Dinama dokonale poznáme, osobne som si pozrel dva ich zápasy proti Petrohradu. Hrajú výborne v obrane a celkovo pôsobia veľmi disciplinovane. Konečný stav ich série so SKA hovorí za všetko, máme pred sebou náročnú sériu," varoval Čech v rozhovore pre sport-express.ru, ale zároveň dodal: "My však nie sme o nič horší. Máme dobrú obranu a talentovaného brankára. Môžem predpovedať, že veľa gólov asi v týchto zápasoch nepadne. Som si istý, že vo finále sa stretávajú dva absolútne najlepšie tímy celej súťaže."
      Program finálovej série KHL o Gagarinov pohár:
      piatok, 13. apríla: Avangard Omsk - Dinamo Moskva
      nedeľa, 15. apríla: Avangard Omsk - Dinamo Moskva
      utorok, 17. apríla: Dinamo Moskva - Avangard Omsk
      štvrtok, 19. apríla: Dinamo Moskva - Avangard Omsk
      v prípade potreby
      sobota, 21. apríla: Avangard Omsk - Dinamo Moskva
      pondelok, 23. apríla: Dinamo Moskva - Avangard Omsk
      streda, 25. apríla: Avangard Omsk - Dinamo Moskva
      Prehľad finálových sérií Gagrinovho pohára:
      2008/09: Ak Bars Kazaň - Lokomotiv Jaroslavľ 4:3
      2009/10: Ak Bars Kazaň - HC MVD Tver 4:3
      2010/11: Salavat Julajev Ufa - Atlant Moskovská oblasť 4:1
      2011/12: Avangard Omsk - Dinamo Moskva ???

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies