Gabriel: Únos vietnamského občana z Nemecka je ako zo zlého filmu o Studenej vojne

NETKY.SK • 4 August 2017, 20:31 • 2 min
Gabriel: Únos vietnamského občana z Nemecka je ako zo zlého filmu o Studenej vojne

WOLFSBURG - Nemecko podľa svojho ministra zahraničných vecí Sigmara Gabriela okrem vyhostenia zamestnanca vietnamskej ambasády rokuje o ďalších možných opatreniach v súvislosti s únosom vietnamského občana z územia Nemecka.

slovakia

left justify in out

Obchodník a bývalý funkcionár komunistickej strany Trinh Xuan Thanh (51) zmizol pravdepodobne 23. júla za bieleho dňa v Berlíne, pripomína agentúra AP s tým, že do Nemecka prišiel pred rokom a požiadal tu o azyl.

Berlín z únosu viní vietnamskú tajnú službu a už v stredu nariadil, aby osoba zodpovedná za únos do 48 hodín opustila Nemecko. Ako dnes na tlačovej konferencii povedal Gabriel, Trinh Xuan Thanh „bol zavlečený takými metódami, ktoré vidíte len v zlom filme o Studenej vojne“. České médiá informujú, že ho uniesli v aute s českou poznávacou značkou.

Hanoj obviňuje bývalého manažéra vietnamskej ropnej firmy PetroVietnam zo sprenevery zhruba 125 miliónov eur. Agentúra AP ďalej informuje, že podľa údajov vietnamskej polície sa Thanh vo svojej vlasti prihlásil na polícii sám. Nemecké ministerstvo únos označilo za bezprecedentné porušenie nemeckého aj medzinárodného práva a predvolalo si vietnamského veľvyslanca v Berlíne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies