Gabriel: Nemecko Erdoganovu žiadosť o vystúpenie v krajine zamietne

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 13:34 • 2 min
Gabriel: Nemecko Erdoganovu žiadosť o vystúpenie v krajine zamietne

Berlín 29. júna (TASR) - Berlín zamietne žiadosť tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, ktorý žiadal o možnosť vystúpiť na budúci týždeň s prejavom pred svojimi krajanmi žijúcimi v Nemecku. Chcel tak urobiť pri príležitosti summitu G20, ktorý sa bude konať na budúci týždeň v Hamburgu.

slovakia

left justify in out

Erdogan už o možnosť vystúpiť s prejavom pred svojimi krajanmi Nemecko oficiálne požiadal. Nemecko a ďalšie európske krajiny sú však pri povoľovaní takýchto návštev opatrné.

 

Nemecko tento rok zakázalo už niekoľko podujatí tureckých predstaviteľov, ktorí chceli prehovoriť ku krajanom pred referendom o ústavných zmenách v Turecku. Erdogan následne označil európskych lídrov okrem iného za nacistov.

 

Turecký prezident sa momentálne snaží o vypísanie referenda o opätovnom zavedení trestu smrti v Turecku. Európska únia reagovala vyhlásením, že takýto krok by znemožnil snahu Turecka o vstup do Únie. Vláda v Berlíne vyhlásila, že na nemeckej pôde nedovolí Turkom hlasovať v tomto referende.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies