Gabriel: Ľudia musia cítiť, že im pomáhame

NETKY.SK • 22 Október 2016, 11:48 • 2 min
Gabriel: Ľudia musia cítiť, že im pomáhame

BRATISLAVA - Sociálni demokrati by mali v Európe hájiť myšlienky slobody a solidarity a usilovať sa o to, aby ľudia cítili, že im Európa pomáha. Myslí si to predseda Sociálnodemokratickej strany Nemecka a nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel.

slovakia

left justify in out

"Ľuďom sa stáva ich život stále ťažším. Máme veľa nezamestnaných aj medzi mladými. Ľudia sa boja, že im Európa prihorší, že nebudú schopní vybudovať si svoje životy, rodiny. Musíme sa snažiť o to, aby ľudia cítili, že im pomáhame," povedal Gabriel na dnešnej programovej konferencii Smeru-SD v Bratislave.

 

Zdôraznil ciele Európskej únie ako mier, demokracia a blahobyt. Európu podľa neho neudržíme pokope, ak sa rozdiel medzi bohatými a chudobnými bude zväčšovať. "Potrebujeme sa starať o to, aby ľudia vedeli žiť bezpečne a v blahobyte," vyhlásil Gabriel.

 

Európa podľa neho potrebuje tiež viac férovosti a spravodlivosti. "Ľudia musia cítiť, že im Európa v živote pomáha," zopakoval s tým, že Európa potrebuje aj spoločnú bezpečnostnú a zahraničnú politiku. Zdôraznil tiež potrebu digitalizácie.

 

Rakúsky minister kultúry Thomas Drozda súhlasí, že ide o tri základné princípy Európy, ktorými sú mier, demokracia a blahobyt. Posilniť treba podľa neho dôveru v Európu. Dôležité je poskytovať určitú perspektívu pre ľudí. "Musíme dosiahnuť stabilné príjmy a zamestnanosť," doplnil s tým, že potrebujeme spoločnú Európu.

 

Hovoril o potrebe udržateľného inkluzívneho rastu, vyšších príjmoch pre ľudí, progresívnej inovatívnej ekonomike. "Iba tak dokážeme náš kontinent popohnať vpred," vyhlásil. Dôležitá je podľa neho aj spolupráca európskych sociálnych demokratov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona