Gáboríkove oslavy v znamení dažďa či prezidentovej návštevy

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 17:54 • 2 min
Gáboríkove oslavy v znamení dažďa či prezidentovej návštevy

TRENČÍN - Najväčším nepriateľom osláv hokejistu Mariána Gáboríka s trenčianskou verejnosťou pri príležitosti zisku Stanleyho pohára bol hustý dážď.

slovakia

left justify in out

Napriek nepriaznivému počasiu sa na strieborný grál prišli pozrieť stovky fanúšikov, vzácnou bola aj prítomnosť prezidenta SR Andreja Kisku. 
     

Hoci prípravy oficiálneho programu sprevádzal nepríjemný lejak, dobrú náladu v športovom areáli na Sihoti nenarušil. Asi o 16.30 priviezol Gáborík na rolbe Stanleyho pohár na pódium. Už prvá časť piatkového programu bola pre neho vyčerpávajúca. "Už na štadión prišlo veľmi veľa ľudí a snažil som sa vyhovieť všetkým. Trošku nám nepraje počasie, preto si účasť všetkých veľmi vážim," uviedol na úvod Gáborík.
     

Piatu prítomnosť Stanleyho pohára v Trenčíne za posledných sedem rokov si útočník "kráľov" užíval už od prvých minút. O jeho bezpečný presun z viedenského letiska pod hrad Matúša Čáka sa staral špeciálny vrtuľník. Najcennejšia klubová trofej nebola lákadlom len pre verejnosť, priamo na pódiu sa ho dotkol aj prezident SR Andrej Kiska. Ten si od Gáboríka navyše prevzal dres Los Angeles s menom slovenského útočníka. "Je to motivácia pre rodičov, aby viedli svoje deti k športu. Marián všetkým ukázal, že sa to dá. Gratulujem mu, je to veľká reklama pre Slovensko," poznamenal Kiska. 
     

Počas priebehu oficiálnej časti osláv sa počasie umúdrilo, nadšenie z prítomnosti Stanleyho pohára gradovalo. V rámci programu darovali organizátori prítomným fanúšikom množstvo vecných predmetov, najväčšou atrakciou však bola možnosť odfotografovať sa s cennou trofejou. Tá absolvuje v Trenčíne ešte dve zastávky. Krátko po 20.00 s ňou vystúpi Gáborík na hlavnom pódiu na hudobnom festivale Pohoda a po sprievodnom prechode pohára cez dav zavŕši svoje putovanie na Trenčianskom hrade. V priebehu soboty odíde za Anže Kopitarom do Slovinska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies