Gáboríkova asistencia Columbusu nepomohla, Višňovský nedohral

NETKY.SK • 20 Október 2013, 09:16 • 2 min
Gáboríkova asistencia Columbusu nepomohla, Višňovský nedohral

NEW YORK - Ľubomír Višňovskýmusel predčasne opustiť ľad po otrase mozgu.

slovakia

left justify in out

V nočných zápasoch zámorskej NHL sa bodovo presadil zo slovenských hokejistov iba uzdravený Marián Gáborík, ktorý si v drese Columbusu pripísal jednu asistenciu. Jeho tímu to však ani zďaleka nepomohlo, keďže na ľade Washingtonu prehral 1:4.
Súboj slovenských obrancov priniesol duel medzi NY Islanders a Carolinou, v ktorom sa proti sebe postavili Ľubomír Višňovský a Andrej Sekera. Viac dôvodov na radosť mal druhý menovaný, keďže Huricanes vyhrali tesne 4:3. Islanders navyše prišli o Višňovského, ktorý musel predčasne opustiť ľad po otrase mozgu.  

Višňovský zápas nedohral, má otras mozgu

Ľubomír Višňovský nedohral nočný zápas hokejovej NHL s Carolinou. Slovenský obranca New Yorku Islanders sa päť minút pred koncom prvej tretiny zrazil s českým útočníkom Hurricanes Radekom Dvořákom, ľad opustil za pomoci spoluhráčov a do zápasu sa už nevrátil. Podľa klubových správ na sociálnej sieti Twitter utrpel otras mozgu.
Višňovský si išiel po puk za bránkou Islanders, kde ho 5 minút a 43 sekúnd pred koncom prvej tretiny tvrdo narazil Dvořák. Slovenský obranca sa ťažko dvíhal z ľadu a držal si ľavé rameno. Do šatne odišiel sklonený v bolestiach, pomáhal mu lekár a spoluhráč Travis Hamonic. Islanders dohrali zápas s piatimi obrancami.
Tridsaťsedemročný Višňovský odohral v tejto sezóne osem zápasov s bilanciou 1+2.
Boston v zostave so Zdenom Chárom deklasoval Tampu Bay 5:0. Skúsený slovenský bek bol počas duelu s 23:31 min najvyťaženejším korčuliarom, zároveň si pripísal dva plusové body. Na strane súpera zasiahol do hry Richard Pánik, ktorý počas 14 minút zaznamenal jednu mínusku. Prehru Montrealu s Nashvillou 1:2 si iba zo striedačky pozrel gólman Peter Budaj, pred ktorým dostal príležitosť v bránke Carey Price. V stretnutí zaznamenal 35 úspešných zákrokov.

Výsledky:
Washington - Columbus 4:1 (za hostí GÁBORÍK 0+1)
Pittsburgh - Vancouver 4:3 pp a sn
Ottawa - Edmonton 1:3
Buffalo - Colorado 2:4
Montreal - Nashville 1:2
Tampa Bay - Boston 0:5
Florida - Minnesota 2:1 pp a sn
New Jersey - NY Rangers 4:0
NY Islanders - Carolina 3:4
Chicago - Toronto 3:1
Phoenix - Detroit 5:2
San Jose - Calgary 6:3
Los Angeles - Dallas 5:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona