Gáboríkov víťazný návrat, jeho rameno ihneď otestoval „zlý muž“ Kaleta

NETKY.SK • 12 November 2010, 13:21 • 2 min
Gáboríkov víťazný návrat, jeho rameno ihneď otestoval „zlý muž“ Kaleta

Gáboríkov víťazný návrat, jeho rameno ihneď otestoval „zlý muž“ Kaleta

slovakia

left justify in out

img

Po dvanásťzápasovej prestávke spôsobenej zranením ľavého ramena sa slovenský hokejový útočník Marián Gáborík v noci na piatok vrátil do diania v zámorskej NHL. Hoci sa v stretnutí s Buffalom do kanadského bodovania nezapísal, znamenal pre súperovu obranu permanentné nebezpečenstvo a svojím výkonom pomohol k výhre New Yorku Rangers 3:2 po predĺžení.
      Hviezdny kanonier "jazdcov" bol niekoľkokrát blízko k svojmu premiérovému gólu v sezóne, no napokon si do štatistík pripísal len tri neúspešné strely a jednu mínusku. Na ľade strávil takmer 19 minút. Čo je najdôležitejšie, nepociťoval už žiadne bolesti. "Ešte musím popracovať na práci rúk, dostať ich na úroveň mojich nôh," povedal newyorským novinárom Gáborík, ktorý si vykĺbil rameno 15. októbra, keď ho v dueli s Torontom nešetrne narazil na mantinel Colby Armstrong.
      Zranené miesto prešlo záťažovým testom hneď v úvodnej tretine, keď slovenského reprezentanta za bránkou hrozivo zostrelil "zlý muž" Buffala Patrick Kaleta. Divákom v Madison Square Garden sa zastavil dych, keď videli ako otrasený Gáborík pomaly korčuľuje na striedačku. No hneď po reklamnej pauze mohli znovu na ľade obdivovať umenie trenčianskeho odchovanca. "Presne to som potreboval – zápasovú skúšku. V tréningu nikdy nenasimulujete to, čo prinesie ostrý duel. Trochu som sa z toho otriasol a vrátil späť," reagoval 28-ročný krídelník na Kaletov bodyček.
      Rangers si bez svojej najväčšej hviezdy počínali priemerne, keď zaznamenali šesť víťazstiev a šesť prehier. Ak bolo Gáboríkovu absenciu niekde cítiť, tak najmä v koncovke, "jazdci" totiž strelili v 12 zápasoch iba 28 gólov. Svoje prvé vystúpenie po trojtýždňovej pauze považoval slovenský ostrostrelec za vydarené. "Prvý zápas po zranení je pre hráča vždy ťažký. Môžem však povedať, že som sa cítil lepšie, ako som očakával. Som spokojný," konštatoval Gáborík. Ten po zápase s Buffalom nezabudol pochváliť spoluhráča v bránke Martina Birona: "Marty bol dnes vynikajúci. Dosiahli sme veľmi cenné víťazstvo, lebo doma sme sa trápili a už veľmi dlho nevyhrali. Zdvihne nám to sebavedomie, máme na čom stavať."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies