Gáboríkov návrat bude zrejme 19. novembra, je 67 duelov od tisíceho

NETKY.SK • 4 Október 2016, 08:40 • 2 min
Gáboríkov návrat bude zrejme 19. novembra, je 67 duelov od tisíceho

LOS ANGELES - Už iba 67 zápasov delí Mariána Gáboríka od jubilejného tisíceho v základnej časti severoamerickej NHL, ale skúsený slovenský hokejista túto métu sotva prekoná v blížiacom sa ročníku 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Pre zlomeninu v pravej nohe, ktorú mu prudkou strelou do korčule po buly nešťastne spôsobil nórsky spoluhráč z tímu Európy na Svetovom pohári v Toronte Mats Zuccarello, je vyradený z diania na niekoľko týždňov.

 

Tridsaťštyriročný Trenčan chodí o barlách a podľa slovenskej verzie oficiálneho serveru ligy sa jeho návrat na ľad predpokladá 19. novembra v dueli proti New Jersey, čo by znamenalo, že útočník Los Angeles vynechá úvodných osemnásť stretnutí ročníka z tradičnej 82-zápasovej porcie. Pred Gáboríkom dosiahli zo Slovákov tisícku Stan Mikita, Peter Bondra, Miroslav Šatan, Zdeno Chára, Marián Hossa a Michal Handzuš. Krídelník Kings naskočil v uplynulej sezóne NHL do 54 duelov s bilanciou 12 gólov a 10 asistencií. S "kráľmi" získal Stanleyho pohár v roku 2014.

 

S príjmom 6,075 milióna dolárov je šiestym najlepšie plateným hráčom v klube. V doterajších 933 vystúpeniach v kariére pozbieral 773 kanadských bodov (386+387).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies