Gáboríka vyradí zranenie na 6-8 týždňov, sen o Soči sa mu rozplýva

NETKY.SK • 24 December 2013, 10:02 • 2 min
Gáboríka vyradí zranenie na 6-8 týždňov, sen o Soči sa mu rozplýva

COLUMBUS - Útočník Columbusu Marián Gáborík s veľkou pravdepobnosťou príde o olympijský hokejový turnaj v Soči.

slovakia

left justify in out

Fraktúra kľúčnej kosti, ktorú utrpel v noci na nedeľu v zápase zámorskej NHL proti Philadelphii, ho podľa denníka Columbus Dispatch vyradí na šesť až osem týždňov. Prvý zápas na ZOH 2014 čaká slovenských reprezentantov o 51 dní 13. februára, keď v A-skupine narazia na USA.

Gáborík zažil cez víkend smoliarsky návrat do zostavy Blue Jackets po zranení kolena. Slovenský krídelník nastúpil v NHL prvýkrát od 14. novembra, ale duel s Flyers nedohral. Už v prvej tretine si po náraze Zaca Rinalda zlomil kľúčnu kosť a s bolestivou grimasou zameril do šatne. "Je to obrovská smola. Tvrdo pracoval na návrate do zostavy a veľmi sa na ľad tešil. V prvých striedaniach pôsobil veľmi dobre a bol plný energie. Je smutné ho vidieť zase zraneného. Bude nám chýbať," povedal tréner Columbusu Todd Richards.

Tridsaťjedenročný trenčiansky odchovanec tesne pred zranením založil gólovú akciu a pripísal si aj asistenciu pri otváracom zásahu Ryana Johansena. V prebiehajúcej sezóne NHL stihol nazbierať v 18 zápasoch päť gólov a sedem asistencií.

Tréner národného tímu Vladimír Vůjtek musí nomináciu na zimné olympijské hry uzavrieť do 7. januára. Okrem Gáboríka bude do poslednej chvíle čakať aj na správy o zdravotnom stave obrancov Ľubomíra Višňovského (NY Islanders) a Michala Sersena (Slovan Bratislava). 
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona