Gáboríka potešil výber Daňa, v Štrbe predvedie brankárske schopnosti

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 11:13 • 2 min
Gáboríka potešil výber Daňa, v Štrbe predvedie brankárske schopnosti

STARÝ SMOKOVEC - Slovenského reprezentačného útočníka Mariána Gáboríka okrem olympijského leta potešila i informácia o drafte Marka Daňa do tímu jeho súčasného zamestnávateľa Columbusu Blue Jackets.

slovakia

left justify in out

Talentovaného hokejistu bratislavského Slovana si Columbus v nedeľňajšom vstupnom drafte NHL v hale Prudential Center v Newarku vybral z celkového 27. miesta. 

"Podľa mňa je Marko dobrý výber i pre naše mužstvo i pre neho. Má určite väčšiu šancu ako keby si ho vybral iný tím, ktorý už má súpisku hotovú. Máme mladý tím, makáme, hrá sa tam tvrdo, takže si myslím, že mu tento štýl bude vyhovovať," uviedol Gáborík. Podľa neho je prvé kolo vždy veľký úspech: "Jedna vec je draftovať a druhá samozrejme dostať sa do mužstva. Musí byť trpezlivý a makať, aby sa tam udržal." 

Slováci by si po svetovom šampionáte vo fínskych Helsinkách, keď vo štvrťfinále tesne podľahli domácemu výberu, radi zahrali ešte o vyššie priečky. Rodák z Trenčína však verí, že spoločne so svojimi spoluhráčmi do OH v Soči vyladia formu a v čiernomorskom letovisku môžu prekvapiť. "Samozrejme do hier je je ešte určitý čas, ale myslím si, že výhodou bude to, že olympijský turnaj bude v strede sezóny. Všetci budú rozohratí, dúfam, že bude i forma a všetci budú zdraví a mohli by sme prekvapiť," zaželal si Gáborík.

Ten ocenil myšlienku spoločného hokejového zrazu a možnosť spoznať mladších spoluhráčov. Počas športového programu v rámci Olympijského hokejového leta sa teší predovšetkým na utorňajší futbal v Štrbe. Z kanoniera sa však stane paradoxne brankár. "Na futbale pôjdem do brány, tam ma to celkom baví. Čo sa týka tenisu, tak štvorhru som tento rok ešte nehral, veľa som toho ani nenabehal, takže uvidíme," konštatoval Gáborík, ktorý v pondelok podvečer absolvoval i osobný rozhovor s trénermi Vladimírom Vůjtekom a Petrom Oremusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies