Gáborík znovu dvojgólový, o triumfe Rangers rozhodla jeho formácia

NETKY.SK • 11 November 2011, 00:39 • 2 min
Gáborík znovu dvojgólový, o triumfe Rangers rozhodla jeho formácia

Gáborík znovu dvojgólový, o triumfe Rangers rozhodla jeho formácia - Hokej Už druhý dvojgólový zápas v šnúre má v zámorskej hokejovej NHL za sebou slovenský útočník Marián Gáborík. V noci na štvrtok sa jeho New Yorku Rangers podarilo uchmatnúť všetky body

slovakia

left justify in out

img

Už druhý dvojgólový zápas v šnúre má v zámorskej hokejovej NHL za sebou slovenský útočník Marián Gáborík. V noci na štvrtok sa jeho New Yorku Rangers podarilo uchmatnúť všetky body v Ottawe, keď k dvom gólom slovenského krídelníka pridal jeden jeho kolega z útoku Derek Stepan a "jazdci" vyhrali 3:2.
Senators nevedeli nájsť účinnú protizbraň na hru útočnej formácie Stepana, ktorá zariadila pre Rangers všetky góly, Gáborík si zaknihoval okrem dvoch kanadských bodov tri plusky a päť striel. Vyznamenal sa aj brankár Henrik Lundqvist, ktorý kryl 29 z 31 pokusov domácich a Rangers vyhrali piaty zápas v rade.
Gáborík sa po 8. a 9. góle sezóny prepracoval na delené 3. miesto v klasifikácii kanonierov, pričom na vedúceho Phila Kessela stráca dva presné zásahy. V tabuľke produktivity ligy je Slovák už členom najlepšej dvadsiatky, keď mu patrí za 15 (9+6) získaných bodov 17. priečka.
Zvyšku slovenskej enklávy v akcii sa nedarilo. Philadelphia Andreja Meszároša prehrala na Floride s Tampou Bay 1:2 po predĺžení, slovenský bek si pripísal na konto za viac než 20 minút iba mínusku. Anaheim pokračuje v nevýrazných výkonoch a ich obeťou je aj Ľubomír Višňovský. Ducks prehrali doma s Nashville 2:4, obranca strávil na ľade vyše 25 minút a štatistiky si "obohatil" iba dvoma mínuskami. Naviac, v druhej tretine po jeho hákovaní v čistej šanci Martina Erata mal Čech možnosť postaviť sa k trestnému strieľaniu a jeho úspešná realizácia znamenala napokon víťazný gól pre Predators.  

výsledky:
Ottawa - NY Rangers 2:3 /za hostí Marián Gáborík 2+0/, Tampa Bay - Philadelphia 2:1 pp, Anaheim - Nashville 2:4

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies