Gáborík: Stále mám chuť lietať

NETKY.SK • 19 September 2013, 11:13 • 2 min
Gáborík: Stále mám chuť lietať

COLUMBUS - Marián Gáborík je druhý najstarší v tíme hokejistov Columbusu, ale mal by byť stále najrýchlejší.

slovakia

left justify in out

Keď sa v rozhovore pre The Columbus Dispatch zvrtla reč na vekový faktor, 31-ročný slovenský krídelník sa len pousmial.
"Už nie som žiadny mladík. Musím trénovať tvrdšie ako moji spoluhráči, aby som bol dobre pripravený na zápasy. Stále sa však cítim dobre. Boli sezóny, keď som strelil v NHL vyše 40 gólov a mám pocit, že to ešte môžem zopakovať. Stále mám chuť lietať,“ podotkol trenčiansky rodák, od ktorého je v Columbuse starší len center Derek MacKenzie (32). 

Zámorské médiá pripomínajú, že Gáborík je raketa na korčuliach, stroj na góly, ale má to základnú podmienku - predovšetkým musí byť zdravý. Jeho dlhoročné problémy so slabinami sú dostatočne známe. Pred nastávajúcou sezónou absolvoval operáciu brušných svalov, ale už sa dal do poriadku. Napriek tomu alebo práve preto s ním v tíme Blue Jackets rátajú ako s jedným zo streleckých aj herných lídrov. 

"Nie je všetko len o góloch. Snažím sa mužstvu pomáhať aj inými spôsobmi. Samozrejme, som najmä hráč, ktorý vie nájsť spôsob ako dostať puk za chrbát brankára. A v tom chcem ešte istý čas úspešne pokračovať,“ tvrdí účastník dvoch olympijských hier. 

Gáboríkovi už v chlapčenskom veku učarovali hráči, ktorí na ľade vyhrávali svojou rýchlosťou nad ostatnými. Obdivoval najmä krajana Petra Bondru a tiež Rusa Pavla Bureho. „Bureho pohyby boli explozívne a tiež som obdivoval schopnosť, ako vedel streliť gól. Vždy som sa rád na neho díval, bolo to vzrušujúce. A chcel som byť ako on a Bondra,“ priznal Gáborík. 

The Columbus Dispatch pripomína, že štyridsaťgólové sezóny dosiahol slovenský krídelník v tímoch, ktoré vyznávali defenzívny štýl hokeja - dvakrát pod Johnom Tortorellom v New York Rangers a raz pod Jacquesom Lemairem v Minnesote. Ani jeho súčasný tréner v Columbuse Todd Richards nie je veľký priateľ ofenzívy, ale Gáborík by mal hrávať v prvom útoku s centrom Arťomom Anisimovom a mali by mať najmä útočné úlohy. 

"Marián je hráč, ktorý hrá a uvažuje na ľade veľmi rýchlo. Našou úlohou je násť k nemu do útoku vhodné ľavé krídlo, ktoré by ešte viac podporilo jeho herné kvality,“ vyhlásil Richards. 

Gáborík prišiel do Columbusu začiatkom apríla tohto roku z Rangers v rámci výmeny. Ako náhradu poskytli Blue Jackets „jazdcom“ útočníkov Dereka Dorsetta a Dericka Brassarda a tiež obrancu Johna Moora. Generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen vie, že po nadchádzajúcej sezóne vyprší Gáboríkovi päťročný kontrakt, ktorý podpísal pred nástupom v New Yorku, ale vzal si ho zo sebou aj do Columbusu. Znamená to, že od 1. júla 2014 sa môže stať neobmedzeným voľným agentom. Fínovi sa pozdáva myšlienka ponechať si slovenského útočníka aj do ďalších sezón, musí však zostať zdravý a prospešný pre mužstvo. 

"Marián sa cíti dobre a určite sa môže dostať na úroveň spred niekoľkých sezón. Stále je to mladý muž v najlepších hokejových rokoch. Teším sa na najblišiu sezónu s ním v tíme,“ povedal významne Kekäläinen, ktorý kedysi hrával v Bostone aj Ottawe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies