Gáborík skóroval, Washington si však vynútil siedmy zápas

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 08:23 • 2 min
Gáborík skóroval, Washington si však vynútil siedmy zápas

Gáborík skóroval, Washington si však vynútil siedmy zápas - Hokej Slovenský útočník Marián Gáborík zaznamenal v noci na štvrtok už štvrtý gól v prebiehajúcej play off zámorskej NHL, jeho New York Rangers však prehrali na ľade Washingtonu Capitals 1 2 a o

slovakia

left justify in out

img

Slovenský útočník Marián Gáborík zaznamenal v noci na štvrtok už štvrtý gól v prebiehajúcej play off zámorskej NHL, jeho New York Rangers však prehrali na ľade Washingtonu Capitals 1:2 a o finalistovi Východnej konferencie sa tak rozhodne až v siedmom zápase.
      Hviezdou duelu bol domáci gólman Braden Holtby, ktorý pustil za chrbát až poslednú z 31 striel, ktoré naňho smerovali. Dvadsaťdvaročný Kanaďan, ktorý dostal príležitosť v bránke Caps v dôsledku zranení Tomáša Vokouna a Michala Neuvirtha, opäť potvrdil výnimočnú psychickú odolnosť. Holtby neprehral dva zápasy v rade počas posledných 29 štartov. Čisté konto mu Gáborík zrušil 51 sekúnd pred záverečnou sirénou pri hre "jazdcov" bez brankára. Bola to celkovo tretia strela elitného útočníka spod Tatier v zápase, v ktorom strávil na ľade vyše 23 minút. "Je neuveriteľný. Stačí sa naňho pozrieť a uvidíte ten pokoj. Nič ho nevyvedie z miery. Začalo to sériou proti Bostonu, keď dokázal ustáť aj také nepriateľské prostredie," uviedol na adresu Holtbyho útočník Joel Ward.
      Rozhodujúci zápas sa odohrá v noci na nedeľu v newyorskej Madison Square Garden. Ak sa Washingtonu podarí postúpiť, bude to ich prvé konferenčné finále od roku 1998. Vtedy sa prebojovali až do finále o Stanleyho pohár. "Nechceme prestať hrať a nechceme skončiť sezónu. Vedeli sme, že ich dokážeme poraziť," dodal pre portál nhl.com hviezdny útočník Washingtonu Alexander Ovečkin. 

      play off NHL - semifinále konferencie:
      Východná konferencia:
      WASHINGTON - NEW YORK RANGERS 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
      Góly: 2. Ovečkin (Bäckström, Green), 31. Chimera (Bäckström, Carlson) - 60. GÁBORÍK (Girardi, Stepan). Brankári: Holtby - Lundqvist. Strely na bránku: 23.31. Diváci: 18.506. Stav série: 3:3.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies