Gáborík si pochvaľuje čas na ľade aj tímovú hru Kings

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 14:50 • 2 min
Gáborík si pochvaľuje čas na ľade aj tímovú hru Kings

LOS ANGELES - Necelý mesiac na novom pôsobisku má za sebou slovenský útočník Marián Gáborík a hokejovú organizáciu Los Angeles Kings si zatiaľ pochvaľuje.

slovakia

left justify in out

"V Columbuse som bol často zranený a nešlo to tam podľa mojich predstáv. Teraz v Los Angeles máme už takmer isté play-olff a veľmi dobre poskladané mužstvo. Som rád, že som tu, lebo v Columbuse to nefungovalo," povedal Gaborík v rozhovore pre server idnes.cz.

 

Tridsaťdvaročný krídelník zatiaľ absolvoval v drese Kings 13 zápasov s bilanciou 3 góly a 6 asistenicí. Pre porovnanie v predchádzajúcej časti sezóny poznačenej zraneniami v Columbuse za Blue Jackets odohral 22 stretnutí so 6 gólmi a 8 asistenciami. 


„Už som si zvykol na spoluhráčov, systém hry, mesto. Mám radosť z toho, že na ľade trávim viac času a hráme tímovo. Máme štyri vyrovnané formácie, každý vie dať gól. Dopredu či dozadu korčuľujeme všetci piati, hráme ako taká mašina," podotkol spokojný Gáborík. Vo svojom súčasnom klube nehráva na drese s obľúbenou desiatkou, ale dvanástkou. Prečo to tak je? 

 

"Mike Richards mu ju aj ponúkol, že s desiatkou môžem hrať ja, ale odmietol som. On s týmto číslom vyhral Stanley Cup, preto som mu ju nechcel brať. S dvanástkou som hrával ako junior a aj v mladšom seniorskom veku. Takže to nie je pre mňa zase taká novinka,“ vysvetil Gáborík. 

 

V slnečnej a teplej Kalifornii si ľudia museli chvíľu zvykať na to, že konkurenciu športov v meste rozšíril hokej. Los Angeles má však momentálne jeden z papierovo nasilnejších kádrov v celej NHL a pred dvoma rokmi sa hokejisti z tohto mesta tešili z premiérového Stanleyho pohára. 

 

"Fanúšikovia si zvykli chodiť na zápasy, veď počas majstrovskej sezóny pred dvoma rokmi si prišli na svoje. To prostredie sa mi páči. Ráno sa človek zobudí a svieti slnko. Hneď máte energiu a radosť ísť na zimák," uzavrel Gáborík pre idnes.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies