NHL: Gáborík sa sťahuje z Columbusu do Los Angeles

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 19:43 • 2 min
NHL: Gáborík sa sťahuje z Columbusu do Los Angeles

LOS ANGELES - Slovenský hokejista Marián Gáborík sa sťahuje z Columbusu do Los Angeles. Blue Jackets ho necelé dve hodiny pred uzávierkou výmen v NHL poslali do kalifornského klubu za útočníka Matta Frattina a dva draftové výbery. Informoval o tom portál kanadskej televíznej stanice TSN.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný útočník tak z Východnej konferencie mieri späť do Západnej. Z Columbusu, ktorý počas svojej 14-ročnej existencie postúpil do play off iba raz, si to namieril do ambiciózneho tímu plného talentovaných hráčov. Kings v sezóne 2011/2012 získali Stanleyho pohár a odvtedy sa ich káder zmenil iba kozmeticky. V útoku si Gáborík možno zahrá v jednej lajne s elitným slovinským tvorcom hry Anže Kopitarom, no do úvahy prichádza aj jeho zaradenie do formácie vedenej Mikeom Richardsom. V kabíne "kráľov" sa stretne aj s Jeffom Carterom, Justinom Williamsom, kapitánom Dustinom Brownom, obrancom Drewom Doughtym či renomovaným brankárom Jonathanom Quickom. LA je v tabuľke Západnej konferencie aktuálne na postupovej šiestej priečke s deväťbodovým náskokom pred deviatym Phoenixom.

"O prestupe som sa dozvedel zo sociálnych sietí. O niekoľko momentov neskôr mi správu potvrdil aj generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen. Teším sa na novú výzvu, v Los Angeles to bude pre mňa čerstvý štart. Viem, že Kings potrebujú najmä góly, a najmä tie budú odo mňa očakávať. Prežívam sezónu poznačenú zraneniami, ale verím, že to je už za mnou a v Kalifornii sa budem môcť naplno sústrediť iba na hokej a pomôcť tímu najlepším možným spôsobom. Či poznám Anžeho Kopitara? Osobne nie, ale verím, že onedlho budem mať dostatok času sa s ním porozprávať," uviedol Gáborík vo videorozhovore pre TSN.

Gáborík bol dlhé roky postrachom pre obranu Kings, v 13 súbojoch s Los Angeles zaznamenal 14 bodov (11 gólov a 3 asistencie). Práve góly teraz "králi" potrebujú ako soľ, iba tri mužstvá na západe ich dali menej. Rýchlonohý krídelník si berie do Kalifornie aj svoj 7,5-miliónový kontrakt, ktorý mu vyprší 1. júla. Ak s ním Kings nepredĺžia zmluvu, stane sa v lete neobmedzeným voľným hráčom.
"Modrokabátnici" získali Gáboríka vlani v apríli z NY Rangers, v Columbuse tak vydržal iba necelý rok. V prebiehajúcej sezóne odohral vinou zranení iba 22 stretnutí, v ktorých dosiahol šesť gólov a osem asistencií. Pre zlomeninu kľúčnej kosti prišiel aj o zimnú olympiádu v Soči. Od návratu do akcie nastúpil v štyroch zápasoch, v ktorých si pripísal dva body (1+1).

Los Angeles je pre Gáboríka štvrtou zastávkou v NHL. Okrem NY Rangers a Columbusu obliekal prvých osem sezón v profilige dres Minnesoty, kde je doteraz držiteľom viacerých ofenzívnych rekordov. Počas 13 sezón v NHL odohral v základnej časti dokopy 791 zápasov s bilanciou 342 gólov a 346 asistencií.

Blue Jackets získali za 32-ročného trenčianskeho odchovanca voľbu v druhom kole a podmienenú voľbu v 3. kole draftu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona