Gáborík sa gólovo prebudil: Konečne to tam padlo

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 07:34 • 2 min
Gáborík sa gólovo prebudil: Konečne to tam padlo

OSTRAVA - Marián Gáborík mohol byť konečne spokojný so svojím výkonom. Elitný útočník slovenského výberu sa na 79. majstrovstvách sveta strelecky i bodovo presadil až v treťom zápase B-skupiny, no góly si nechal na najlepší moment. V závere duelu so Slovinskom totiž dvoma presnými zásahmi rozhodol o triumfe 3:1 a zisku veľmi cenných troch bodov.

slovakia

left justify in out

Gáboríkovi sa v úvodných vystúpeniach príliš nedarilo. Vypracoval si síce niekoľko šancí, no nedokázal potvrdiť úlohu ostrieľaného kanoniera z NHL, navyše nepremenil ani tri samostatné nájazdy. Streleckú smolu zlomil v 55. minúte utorňajšieho duelu. "Konečne mi to tam padlo. Dosiahli sme prvé trojbodové víťazstvo na turnaji a sme veľmi radi, že to tak dopadlo," povedal Gáborík.

 

Slováci prehrávali s "rysmi" od 7. minúty a dlho nevedeli nájsť recept na výborného brankára Roberta Kristana. Opäť však našli dostatok fyzických i psychických síl a v záverečnej tretine súpera dostali na kolená. "V tretej tretine sme opäť ukázali, že vieme hrať, aj keď prehrávame. Nabudúce však už musíme dať ten prvý gól, aby sa nám hralo jednoduchšie. Pretože proti veľmi dobrým Slovincom sme sa na začiatku opäť dostali do takého kŕču," pokračoval.

 

Gáborík nastúpil proti svojmu klubovému spoluhráčovi a dvornému nahrávačovi z Los Angeles Kings Anžemu Kopitarovi. Hviezdny center ťahal Slovinsko počas celého zápasu a na ľade strávil najviac zo všetkých hráčov - 25:29 minút. "Slovinci ma ani veľmi neprekvapili. Vedia veľmi dobre korčuľovať a majú v Kopitara, ktorý ich ženie dopredu a hral veľmi dobre. Taktiež im zachytal brankár," povedal.

 

Slováci tak aj v treťom zápase dokázali otočiť skóre a opäť sa tešili z víťazstva. Na konte majú už sedem bodov a posunuli sa na druhú priečku tabuľky B-skupiny. "Dodá nám to znova sebavedomia. Ale ešte sa musíme zlepšiť a zachytiť začiatky zápasov. Zároveň musíme hrať lepšie aj presilovky. Doteraz tam chýbala ľahkosť v zakončení," uviedol.

 

Gáborík nastúpil v prvom útoku s Tomášom Kopeckým a Markom Daňom, spolupráca im však príliš nešla a tak renomovaný strelec dohral duel s Tomášom Surovým na centri a Liborom Hudáčekom na pravom krídle. "Hudy tam pekne distribuoval puky na presilovke a aj pri druhom góle mi to tam dobre nahral," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona