Gáborík sa dostáva do šancí, no chýbajú góly: Musím sa zlepšiť

NETKY.SK • 4 November 2015, 12:42 • 2 min
Gáborík sa dostáva do šancí, no chýbajú góly: Musím sa zlepšiť

LOS ANGELES - Slovenský hokejista Marián Gáborík sa v doterajšom priebehu základnej časti NHL strelecky trápi.

slovakia

left justify in out

Hoci je krídelník Los Angeles Kings na ľade aktívny a často sa dostáva do dobrých príležitostí, v 12 zápasoch prebiehajúcej sezóny si pripísal na konto iba jeden gól a asistenciu.

 

Jeho ofenzívna aktivita sa prejavila najmä v uplynulých dvoch zápasoch proti St. Louis Blues a Chicagu Blackhawks, keď dokázal ohroziť súperových brankárov zhodne päťkrát. "Doteraz som toľko striel nemal, takže bolo pre mňa dobré, že teraz mi to už išlo. No musím viac pomáhať tímu, to je to hlavné," uviedol Gáborík pre zámorské médiá.

 

"Zápasy vyhrávajú góly. Samozrejme sa mi nepáči moja produktivita. Musím sa zlepšiť, ide o maličkosti, ak sa daria tie, potom príde aj to ostatné," pokračoval 33-ročný útočník, ktorý aktuálne ťahá sériu siedmich stretnutí bez streleného gólu.

 

Gáborík sa po slabších výkonoch prepadol z elitnej lajny s Anže Kopitarom do tretej formácie, kde nastupuje spolu s Nickom Shoreom a Trevorom Lewisom. "Je jedno s kým hrám, musím sa vrátiť ku svojej hre, pozdvihnúť ju na úroveň, na akej má byť. A je jedno v akej pozícii budem nastupovať," dodal.

 

Tréner Kings Darryl Sutter je presvedčený, že jeho kanonier sa čoskoro rozbehne. "Jednoducho musí ísť bližšie k bránke a finišovať z jasnejších pozícií," tvrdí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies