Gáborík s Rangers v 2.kole proti Capitals, po predĺžení skončil Kopecký

NETKY.SK • 27 Apríl 2012, 09:25 • 2 min
Gáborík s Rangers v 2.kole proti Capitals, po predĺžení skončil Kopecký

Gáborík s Rangers v 2. kole proti Capitals, po predĺžení skončil Kopecký - Hokej Ofenzívny hokejista Marián Gáborík postúpil do semifinále Východnej konferencie v NHL, keď jeho tím New York Rangers zvíťazil v rozhodujúcom siedmom zápase nad Ottawou Senato

slovakia

left justify in out

img

Ofenzívny hokejista Marián Gáborík postúpil do semifinále Východnej konferencie v NHL, keď jeho tím New York Rangers zvíťazil v rozhodujúcom siedmom zápase nad Ottawou Senators 2:1. Jazdci vyhrali sériu 4:3 na zápasy a v 2. kole play off narazia na tím Washington Capitals, ktorý vyradil obhajcu trofeje Boston Bruins so slovenským kapitánom Zdenom Chárom. Naopak zámorská sezóna sa skončila po 1. kole play off o Stanleyho pohár pre ďalšieho slovenského útočníka Tomáša Kopeckého, ktorého tím Florida Panthers prehral v siedmom stretnutí v sérii s New Jersey Devils 2:3 po dvojnásobnom predĺžení. 
      Jazdci z New Yorku, ktorí boli najvyššie nasedeným tímom svojej konferencie po základnej časti, sa aj v Madison Square Garden so senátormi natrápili. Všetky tri góly padli v druhej tretiny, na presné zásahy domácich v podaní Marca Staala a Dana Girardiho odpovedal v presilovej hre Daniel Alfredsson. Rangers tak prešli sitom úvodného kola play off po prvý raz od roku 2008. Rýchlik Gáborík, ktorý v celej sérii s Ottawou zaznamenal gól a dve asistencie, mohol v siedmom stretnutí otvoriť skóre už po troch minútach. "Gabby" sa po pase od Brada Richardsa rútil do prečíslenia 2 na 1, ale jeho strelu zastavil brankára Craig Anderson, ktorý mal napokon 27 úspešných zákrokov.
      Minimálne teoreticky by mohol stihnúť majstrovstvá sveta vo Švédsku a Fínsku útočník Kopecký. Panthers totiž v domácej hale BankAtlantic Center nedotiahli do víťazného konca štvrťfinálovú sériu vo Východnej konferencii proti New Jersey, pričom slovenský legionár si do tabuľky pravdy pripísal dva mínusové body. Rozhodujúci gól zápasu s najdlhším predĺžením od roku 2003 dal v 4. minúte druhého nadstaveného času center Adam Henrique a diabli vyhral sériu 4:3 na zápasy. Tím z New Jersey triumfoval v play off sérii po prvý raz od roku 2007 a vo štvrťfinále Stanleyho pohára sa stretne s Philadelphiou Flyers. Devils narazili na letcom v nadstavbovej časti naposledy v sezóne 2010, kedy Philadelphia potrebovala na vyradenie svojho súpera päť zápasov. Kopeckého panteri sa zasa predstavili v play off po prvýkrát od roku 2000, ale rok 1996, kedy naposledy prešli do ďalšej vyraďovacej fázy nezopakovali. Siedmy duel medzi Floridou a New Jersey bol len druhým zápasom v NHL od roku 1996, ktorý sa musel rozhodovať až po dvojnásobnom predĺžení. V spomínanej sezóne pred 16 rokmi sa o to postarali hokejisti Detroitu Red Wings, ktorí zdolali St. Louis 1:0 v semfinále Západnej konferencie.
       
      1. kolo play off:
      Východná konferencia:
      NY Rangers - Ottawa 2:1 
      /konečný stav série: 4:3, postúpil NY Rangers/
      Florida - New Jersey 2:3 pp 
      /konečný stav série 3:4, postúpilo New Jersey/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies