Gáborík rozhodol 6 sekúnd pred koncom, Halák s 8. výhrou v rade 1. hviezdou

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 08:21 • 2 min
Gáborík rozhodol 6 sekúnd pred koncom, Halák s 8. výhrou v rade 1. hviezdou

Gáborík rozhodol 6 sekúnd pred koncom, Halák s 8. výhrou v rade 1.

slovakia

left justify in out

img

V zápasoch zámorskej NHL v noci na pondelok zasiahli citeľne do diania na ľade aj slovenskí hokejisti. Brankár Jaroslav Halák zaznamenal už ôsme víťazstvo v rade, keď sa výrazne pričinil o výhru St. Louis Blues nad tímom Colubus Blues Jackets 2:1, pričom ho vyhlásili aj za prvú hviezdu v hale Nationwide Arena. Slovenský rýchlik v službách New Yorku Rangers Marián Gáborík zasa rozhodol šesť sekúnd pred koncom predĺženia o dôležitom triumfe "jazdcov" nad New Yorkom Islanders 4:3.
      Hokejisti St. Louis sú vďaka ideálne zvolenej taktike a vysokému štandardu brankárskych výkonov Haláka s Brianom Elliottom na čele NHL. Odchovanec bratislavského hokeja zneškodnil 33 striel domácich "hurikánov" a prispel tak siedmej výhre bluesmanov nad Carolinou v ostatných ôsmich dueloch. Zverenci trénera Kena Hitchcocka majú na konte 97 bodov. "Forma v akej teraz Jaro chytá jednoducho rozhoduje o výsledkoch zápasov. Niet o tom pochýb, pretože proti Caroline sme nehrali práve najlepšie. Lenže Jaro rastie od zápasu k zápasu a to nám pomohlo aj dnes," skonštatoval obranca Blues Kevin Shattenkirk, ktorého doplnil tréner Hitchcock: "Dnes bol Jaro našim najlepším hráčom. Chýbala nám na ľade energia. Rozhodol výkon brankára. Zbúrali sme psychickú aj fyzickú prekážku. Náš brankár si pre seba ukradol zápas. Niekedy to potrebujete, nám sa to stalo práve proti Caroline."'
      Slovenský útočník Gáborík sa stal zasa treťou hviezdou večera v hale Madison Square Garden. Odchovanec trenčianskeho hokeja pomohol Rangers v mestskom derby ukončiť sériu troch prehier a hokejisti z "Veľkého jablka" tak majú na čele Východnej konferencie opäť štvorbodový náskok pred Pittsburghom. "Hovorili sme pred zápasom, aké dôležité bude získať tieto body. V piatok sme odohrali vydarený duel v Chicagu, ale odišli sme bez bodov. Dnes sme si napravili reputáciu," poznamenal Gáborík, ktorý pri 33. presnom zásahu v sezóne poslal puk ponad ramená ruského gólmana Jevgenija Nabokova. O jednu asistenciu si vylepšili bilanciu kanadského bodovania aj ďalší Slováci Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Hossa si zaknihoval jubilejnú 40. asistenciu, ale nepremenil samostatný nájazd, po ktorých prehralo Chicago Blackhakws doma s Los Angeles Kings 2:3. Kopecký prispel 18. asistenciu k výhre Floridy Panthers nad Carolinou Hurricanes 2:0.
      Ešte v nedeľňajšom večernom zápase zdolali hokejisti Pittsburghu Penguins na domácom ľade Bostonu Bruins 5:2 a natiahli sériu víťazstiev už na deväť stretnutí. Duel v hale Consol Energy Center sa príliš nevydaril slovenskému obrancovi Zdenov Chárovi, ktorý bol na ľade pri troch góloch súpera. V drese tučniakov obstaral víťazný gól a dve asistencie James Neal, do zoznamu gólových strelcov sa zapísali aj Chris Kunitz, Arron Asham, Pascal Dupis a Matt Niskanen. Rus Jevgenij Malkin sa blysol tromi asistenciami a dostal sa vďaka 84 bodom do čela kanadského bodvania celej súťaže pred Stevena Stamkosa z Tampa Bay, ktorý na centra Penguins stráca dva body. Brankár domácich Marc-Andre Fleury si poradil s 34 strelami Bruins a zapísal si osobne už ôsme víťazstvo v rade. V tíme obhajcu trofeje sa snažil dvoma gólmi zdorovať český forvard David Krejčí. Pittsburgh ťahá druhú najúspešnejšiu šnúru v sezóne, v novembri dokázali vyhrať za sebou desať duelov. Tučniaci sa opäť museli zaobísť bez svojoho lídra Sidneyho Crosbyho, ktorý trpí na následky otrasu mozgu. Kanadský útočník sa vráti na ľad v najlepšom prípade až vo štvrtok v súboji s NY Rangers. "Ešte je to pre mňa priskoro," povedal Crosby na margo svojho možného nasadenia už proti tímu kapitána Cháru. "Musím mať najskôr úplnú istotu, že som pripravený," uzavrel Crosby, ktorý za uplynulých štrnásť mesiacov odohral iba osem duelov, pričom momentálne pauzuje od 5. decembra.

      Výsledky - NHL:
      Pittsburgh - Boston 5:2, Washington - Toronto 2:0, Florida - Carolina 2:0 /T. Kopecký za domácich 0+1/, Columbus - St. Louis 1:2 /J. Halák chytal za hostí celý duel, zastavil 33 striel/, Minnesota - Calgary 3:4, New Jersey - Philadelphia 4:1, NY Rangers - NY Islanders 4:3 pp /M. Gáborík za hostí 1+0/, Chicago - Los Angeles 2:3 pp a sn /M. Hossa za domácich 0+1/.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies