Gáborík prispel gólom k triumfu Columbusu nad Torontom

NETKY.SK • 26 Október 2013, 13:02 • 2 min
Gáborík prispel gólom k triumfu Columbusu nad Torontom

NEW YORK - Obranca Caroliny Andrej Sekera si v dueli na ľade Colorada pripísal na konto gól i asistenciu.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejista Marián Gáborík prispel v noci na sobotu v zámorskej NHL gólom k triumfu domáceho Columbusu nad Torontom 5:2. Ďalší Slovák, obranca Caroliny Andrej Sekera, si v dueli na ľade Colorada pripísal na konto gól i asistenciu, Hurricanes však prehrali v Denveri 2:4.

Columbus Blue Jackets rozhodli o svojom víťazstve nad Maple Leafs štyrmi presnými zásahmi v záverečnej tretine, pričom úvodný z nich zaznamenal v 44. minúte práve odchovanec trenčianskeho hokeja. Gáborík si nakorčuľoval na nahrávku Nicka Foligna spoza bránky a bez prípravy strelou k bližšej žrdi prekonal brankára Jonathana Berniera. Slovenský útočník, ktorý je s piatimi gólmi a rovnakým počtom asistencií najproduktívnejším hráčom svojho tímu, zaznamenal aj dve trestné minúty za držanie.

Na ľade strávil necelých 16 minút. Rozhodujúci tretí gól "modrokabátníkov" v hale Nationwide Arena dal pri vlastnom oslabení 3 na 4 Brandon Dubinsky. Columbus zdolal Toronto len po druhý raz v domácom prostredí, predtým sa mu to podarilo v marci 2003. Jackets z úvodných desiatich duelov päťkrát vyhrali a päťkrát prehrali, na konte majú 10 bodov. "Máme opäť 50-percentnú úspešnosť a teraz sa musíme začať šplhať v tabuľke smerom nahor," povedal Dubinsky, ktorý k svojmu víťaznému zásahu dodal. "Samozrejme, že to bol nesmierne cenný gól. Ako to už býva zvykom, pri hre 4 na 3 je na ľade viac priestoru, takže niekedy len čakám na správny moment."

V pozoruhodnom štarte do sezóny pokračujú hokejisti Colorada, ktorí doma zdolali Carolinu (4:2). Zraneniami sužovaným hosťom nepomohli ani dva kanadské body najproduktívnejšieho obrancu Sekeru (1+5). Slovenský zadák v úvode druhej tretiny našiel presnou nahrávkou na modrej čiare Jordana Staala, ten prisunul puk Bowmanovi, ktorý skóroval na 1:2 z pohľadu hostí. Zverenci trénera Patricka Roya však potom tvrdili muziku najmä vďaka Mattovi Duchenemu, ktorý si na konto pripísal dva góly a jednu asistenciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies