Gáborík pod paľbou kritiky: Za 20 zápasov dal len 3 góly

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 11:26 • 2 min
Gáborík pod paľbou kritiky: Za 20 zápasov dal len 3 góly

NEW YORK - Kritika zámorských médií na adresu slovenského hokejistu Mariána Gáboríka neutícha. Hviezdny kanonier New Yorku Rangers zaznamenal v posledných 20 zápasoch NHL len tri góly, tréner John Tortorella ho preradil do útoku medzi "nosičov vody" a nahlas sa hovorí, že po sezóne 2013/2014 s ním jazdci nepodpíšu novú zmluvu.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu northjersey.com má Gáborík ešte platný päťročný kontrakt na 37,5 milióna dolárov, ale jeho vzťah s Rangers speje k "hokejovému rozvodu". Bez ohľadu na to, či sa tak stane ešte pred ukončením Gáboríkovej zmluvy, slovenský rýchlik stratil spojenie s trénerom Johnom Tortorellom. Ten ho po prehre 1:3 s Buffalom preradil do tretieho útoku, kde sa objavil po boku Briana Boyleho a Taylora Pyatta, pričom na jeho miesto smeroval Michael Haley.

"Tortorella je trénerom a rozhodol sa tak, ako sa rozhodol," uviedol Gáborík. "Útoky majú tendenciu sa meniť stále. Musíme hrať jednoducho lepšie. Nechce sa mi však o tom hovoriť. Ako som už povedal, je to jeho rozhodnutie a ja musím hrať lepšie. Chcem byť pri každej možnej situácii."

Gáborík zaznamenal v 25 zápasoch skrátenej základnej časti NHL zatiaľ osem gólov a deväť asistencií. Je druhým najproduktívnejším hráčom Rangers, ale svoje presné zásahy koncentroval do piatich stretnutí, pričom v posledných 20 dal len tri góly. "Musíme hrať viac tímovo, o tom je údržbárska formácia. Góly mi tam teraz nepadajú, aj keď sa snažím po celom ľade. Musíme ďalej tvrdo makať a snažiť sa myslieť pozitívne," dodal "Gaby".

Tortorella vyžaduje od Gáboríka už dlhší čas väčšiu aktivitu pri defenzívnej činnosti. Tridsaťjedenročný Slovák si však na silové požiadavky trénera Rangers len ťažko zvyká. Tortorella sa pokúsil Gáboríka zapracovať do druhej formácie k Derekovi Stepanovi a kapitánovi Ryanovi Callahanovi. Príliš to však nefungovalo ani v prípravných zápasoch pred sezónou, keď hral Gáborík v prvej formácii s Rickom Nashom a centrom Bradom Richardsom.

Po vlaňajšom príchode kanoniera Nasha z Columbusu mnohí odborníci pasovali "jazdcov" za jedného z vážnych kandidátov na zisk Stanleyho pohára. Tím z Manhattanu však zatiaľ nenapĺňa očakávania, keď sa v doterajšom priebehu skráteného ročníku väčšinou pohyboval okolo postupovej čiary. Aktuálne mu v tabuľke Východnej konferencie patrí posledná ôsma postupová priečka. Ak sa chcú Rangers posunúť v poradí vyššie, budú potrebovať zlepšené výkony od svojich ofenzívnych lídrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies