Gáborík opäť strieľa góly, receptom bolo zvýšenie početnosti streľby

NETKY.SK • 15 November 2011, 05:17 • 2 min
Gáborík opäť strieľa góly, receptom bolo zvýšenie početnosti streľby

Gáborík opäť strieľa góly, receptom bolo zvýšenie početnosti streľby

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Marián Gáborík je podľa pondelňajšieho vydania denníka Wall Street Journal kľúčovým elementom doterajšieho úspešného ťaženia New Yorku Rangers v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL. Elitný kanonier je údajne na najlepšej ceste k zdvojnásobeniu najvyššieho počtu gólov aký strelil ktorýkoľvek "jazdec" v minulej sezóne. Zvolil pritom jednoduchú stratégiu - častejšie strieľa.
Gáborík v porovnaní s predošlým ročníkom už nečaká na vyslovene gólové príležitosti, ale miesto toho sa snaží čo najviac strieľať. V rámci celej súťaže mu patrí prvé miesto v početnosti streľby, keď v priemere vyšle na súperovu bránu 4,6 strely, čo oproti vlaňajšku predstavuje v jeho prípade 48-percentný nárast. V doterajších 15 dueloch nastrieľal Gáborík deväť gólov. V minulej sezóne bol najlepším strelcom tímu Brandon Dubinsky s 24 presnými zásahmi, Gáborík zaznamenal o dva menej. Keďže však v sezóne 2009/10 rozsvietil červené svetlo za bránkami až v 42 prípadoch, 22 bolo sklamaním tak pre hráča ako i klub. Rekordérom klubu zostáva Jaromír Jágr, ktorý v ročníku 2005/06 nastrieľal 54 gólov.
Rangers sa v rámci predsezónnych plánov pokúsili obnoviť Gáboríkovú streleckú potenciu spojením s hviezdnym centrom Bradom Richardsom, spolupráca im však nevychádzala. Tréner John Tortorella preto vytvoril novú prvú útočnú formáciu, keď ku Gáboríkovi presunul Arťoma Anisimova s Derekom Stepanom. Novozloženému útoku vďaka vysokej bodovej produkcii už onedlho prischla prezývka GAS (v preklade benzín), pozostávajúca zo začiatočných písmen priezvisk hráčov a pokope zrejme zostanú dlhší čas aj napriek Tortorellovej povesti notorického "miešača" útokov.
Defenzíva Rangers je založená na hviezdnom švédskom brankárovi Henrikovi Lundqvistovi, no úspech tímu vo veľkej miere závisí od Gáboríkovej schopnosti pokračovať v gólovej produkcii. Slovenský krídelník však nie je v aktuálnej sezóne len strelcom, o čom svedčí jeho šesť asistencií a osem plusiek v tabuľke pravdy. Ako periodikum dodáva, práve táto skutočnosť tvorí rozdiel medzi obyčajným kanonierom a kandidátom na zisk Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča sezóny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona