Gáborík neprešiel lekárskou prehliadkou: Nahradí ho Radivojevič!

NETKY.SK • 7 Február 2014, 08:35 • 2 min
Gáborík neprešiel lekárskou prehliadkou: Nahradí ho Radivojevič!

COLUMBUS - Hokejovému útočníkovi Mariánovi Gáboríkovi sa nesplní želanie a nebude reprezentovať Slovensko na zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Hokejista Columbusu Blue Jackets neprešiel vo štvrtok lekárskou prehliadkou a klub mu nedá povolenie štartovať na turnaji pod piatimi kruhmi. "Som extrémne sklamaný, že nebudem môcť hrať za Slovensko na zimných olympijských hrách," uviedol na klubovom webe Blue Jackets 31-ročný Gáborík.

Útočníka Columbusu Blue Jackets Mariána Gáboríka nahradí v olympijskom výbere Slovenska Branko Radivojevič zo Slovana Bratislava, informoval v piatok na oficiálnom webe Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). Tréner SR Vladimír Vůjtek tak musel urobiť po výmene obrancov Dominika Graňáka a Michala Sersena za Milana Jurčinu s Reném Vydareným ďalšiu zmenu vynútenú zranením.

"Marián povedal, že je extrémne sklamaný. Pre nás to rovnako nie je ľahké, keďže ide z pohľadu našej koncepcie o jedného z kľúčových hráčov. Jeho zdravotný stav však nie je taký, aby mohol nastúpiť, čo nás veľmi mrzí. Na Gáboríkovo miesto napíšeme Branka Radivojeviča, ktorý odohral vo výbornej forme majstrovstvá sveta v rokoch 2012 aj 2013. Je to hráč, ktorý zapadá do našej koncepcie," povedal tréner slovenského tímu na adresu 33-ročného útočníka.

V Slovak pointe na železničnej stanici Adler v Soči sa v piatok 7. februára o 14.00 h miestneho času (11.00 SEČ) stretnú akreditovaní novinári s kapitánom hokejovej reprezentácie Slovenska a vlajkonosičom Zdenom Chárom.

Gáborík nechýbal pod piatimi kruhmi v Turíne 2006 ani Vancouveri 2010. Trenčiansky rodák sa zranil 21. decembra, kľúčnu kosť si zlomil hneď v prvom súboji po vyliečení problematického kolena. V doterajšom priebehu ročníka 2013/2014 naskočil v NHL do 18 zápasov a nazbieral 12 bodov (5+7). Gáborík by mal byť spoločne s trenčianskou dvojičkou Mariánom Hossom hlavnou ofenzívnou zbraňou Slovenska v Soči.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona