Gáborík na MS nebude: Neprešiel zdravotnými testami

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 07:03 • 2 min
Gáborík na MS nebude: Neprešiel zdravotnými testami

Bratislava - Slovenský hokej na nastávajúcich MS Marián Gáborík z NHL neposilní. Podľa nedeľňajšej informácie portálu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) útočník Columbusu Blue Jackets neprešiel výstupnými zdravotnými testami v klube.

slovakia

left justify in out

Hoci vedenie slovenského tímu ešte oficiálne nepotvrdilo štart ďalšej zámorskej posily Tomáša Kopeckého, jeho klub Florida Panthers na Twitteri oznámil, že minuloročný vicemajster sveta do Helsínk napokon pôjde.

Columbusu v noci na nedeľu najtesnejším spôsobom unikol postup do play off. Podľa pôvodného dohovoru s realizačným tímom slovenskej reprezentácie mal tak Gáborík prísť posilniť mužstvo do Helsínk.  "Marián mal posledný mesiac problémy s trieslami. Po poslednom stretnutí v sezóne neprešiel výstupnými lekárskymi vyšetreniami v klube. Manažment klubu a ani kluboví lekári mu preto neodporučili štart na svetovom šampionáte. V najbližšom období má Marián absolvovať ďalšie vyšetrenia u špecialistov a na základe nich sa rozhodne, či bude musieť podstúpiť operáciu, alebo bude liečený konzervatívnou liečbou," cituje portál SZĽH po rozhovore s Mariánom Gáboríkom generálneho manažéra reprezentácie Otta Sýkoru.

Pre slovenskú ofenzívu na blížiacom sa svetovom šampionáte to bude citeľná strata. "Mal som s Mariánom Gáboríkom dlhý, skutočne dlhý rozhovor. Chápem jeho situáciu, je v novom klube, vedenie Columbusu si od neho v ďalšej sezóne veľa sľubuje. Pre reprezentáciu by bol štart hráča jeho kvalít na majstrovstvách sveta veľkou pomocou, no nedá sa nič robiť. Musíme sa s tým vyrovnať," dodal Sýkora.

Slovákov z hráčov NHL na šampionáte posilní určite obranca Andrej Sekera z Buffala Sabres, stále je však otázny Tomáš Kopecký z Floridy Panthers. "Tomáš sa mal podrobiť vyšetreniu magnetickou rezonanciou. Budem s ním hovoriť v noci a až ráno budem múdrejší. Definitíva by mala byť už jasná na pondelňajšom reprezentačnom zraze, tam aj špecifikujeme, kto pôjde na turnaj, ak Tomáš nebude môcť," dodal pre TASR Sýkora.

V nedeľu sa ale na oficiálnom twitterovom účte Floridy objavila informácia, že Kopecký aj ďalší útočník panterov Marcel Goc z Nemecka budú hrať na blížiacom sa šampionáte.

Tréner Vladimír Vůjtek má po nedeli istých stále iba 11 mien z útočných radov. Do Helsínk berie druhý, tretí a štvrtý útok zo zápasu s Nórskom, teda trojice vedené centrami Jozefom Stümpelom, Máriom Bližňákom a Petrom Ölveckým, plus duo z prvého útoku Roman Kukumberg a Branko Radivojevič. Nomináciu útočníkov uzavrie tréner až v pondelok na zraze, keď bude jasná situácia s Kopeckým. Ak by prišiel, zrejme by bola prioritou jeho vlaňajšia "strieborná" súčinnosť s Radivojevičom a tak by boli "hotové" všetky štyri línie.

Do úvahy pripadal z NHL aj Richard Pánik, bude ale v klubovej sezóne pokračovať s farmárskym tímom Syracuse Crunch v play off AHL. Prvé kolo sa pre jeho tím končí najneskôr 5. mája, v prípade vyradenia by mohol posilniť reprezentáciu v priebehu šampionátu. "Pokiaľ ide o Pánika, možnosť jeho príchodu stále existuje. V prípade Tomáša Tatara je už šanca nulová. Detroit si ho na play off stiahne z farmy."

Vůjtek plánuje zobrať do Fínska 25 hráčov - 3 brankárov, 8 obrancov a 14 útočníkov. Na "čakačke" sú ešte štyria útočníci - Marko Daňo, Andrej Šťastný, Marcel Haščák a Ján Sýkora. "Budeme ich riešiť v pondelok, keď bude jasnejšia situácia okolo Kopeckého. Počítam, že počas prvých zápasov na turnaji dvoch-troch hráčov nenapíšeme na súpisku," dodal tréner.

Zoznam istých mien pre MS:

Brankári - Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava/KHL), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/KHL), Július Hudáček (Sibir Novosibirsk/KHL)

Obrancovia - Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Milan Jurčina (Lukko Rauma/Fín.), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci HC Slovan Bratislava/KHL), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR)

Útočníci - Martin Bartek (HC Pardubice/ČR), Mário Bližňák, Libor Hudáček, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Roman Kukumberg, Miroslav Šatan (všetci HC Slovan Bratislava/KHL), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/KHL), Jozef Stümpel (HK Nitra), Tomáš Surový (HC Lev Praha/KHL), Tomáš Záborský (Avangard Omsk/KHL)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies