Gáborík možno vynechá v Soči dva zápasy

NETKY.SK • 20 Január 2014, 11:27 • 2 min
Gáborík možno vynechá v Soči dva zápasy

COLUMBUS - Klub zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets možno povolí štart útočníka Mariána Gáboríka za slovenskú reprezentáciu na ZOH 2014 v Soči aj bez predchádzajúceho zápasového nasadenia v kanadsko-americkej profilige.

slovakia

left justify in out

Možnou podmienkou bude jeho štart až v treťom súboji na olympijskom turnaji. Gáborík by teda nehral proti výberom USA a Slovinska. Tridsaťjedenročný krídelník si ešte 21. decembra zlomil kľúčnu kosť pri náraze od Zaca Rinalda a následne absolvoval operáciu. Gáborík sa zranil hneď v prvom súboji po vyliečení si problematického kolena. Rodák z Trenčína už skôr pre periodikum periodika The Columbus Dispatch uviedol, že nechce uponáhľať svoj návrat a vystaviť sa ďalšiemu nebezpečenstvu. "Nemôžem hrať, keď nie som v poriadku. Nebudem klamať sám seba, môj tím v zámorí, ani ten olympijský. Musím byť vo forme, aby som mohol hrať. Samozrejme, nemôžem len tak naskočiť do zápasového kolotoča," povedal Marián Gáborík, ktorý v doterajšom priebehu ročníka 2013/2014 odohral 18 zápasov a nazbieral 12 bodov (5+7).

Na slovenského útočníka čakajú v blízkej budúcnosti ďalšie vyšetrenia, ktoré naznačia, či je progres liečby dostatočný v súvislosti s jeho možným štartom na ZOH. "Ak bude zdravý, chceme, aby hral. Ak nebude, tak samozrejme hrať nebude," povedal prezident Blue Jackets pre hokejové operácie John Davidson. Gáboríkov spoluhráč Cam Atkinson si uvedomuje dôležitosť, akú v prípade slovenského útočníka zohráva štart v národnom tíme pod piatimi olympijskými kruhmi. "Keď vidíte superhviezdu v emočnom vypätí - videl som na jeho tvári slzy - dokazuje to, ako veľmi mu na tom záleží," opísal Atkinson situáciu krátko po Gáboríkovom zranení kľúčnej kosti. 

Slovenského útočníka Columbusu čakajú na klubovej úrovni náročné chvíle. V súčasnosti sa zotavuje zo zranenia a rozhoduje sa o jeho možnej neúčasti v Soči. V úvode marca sa pravdepodobne bude riešiť aj jeho možná výmena do iného tímu v zámorskej profilige. Keďže po skončení sezóny sa mu skončí kontrakt, vedenie Blue Jackets ho môže ponúknuť konkurencii, aby o Slováka neprišli začiatkom júla bez nejakej kompenzácie. Generálny manažér Jarmo Kekalainen odmietol túto situáciu komentovať. 

Marián Gáborík by mal byť spoločne s trenčianskou dvojičkou Mariánom Hossom hlavnou ofenzívnou zbraňou Slovenska v Soči. Slováci nastúpia na prvý duel na ZOH 2014 v základnej A-skupine proti reprezentácii USA 13. februára o 13.30 h SEČ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies