Gáborík: Doplácame na zlé začiatky, Budaj je výborný

NETKY.SK • 25 Január 2017, 11:18 • 2 min
Gáborík: Doplácame na zlé začiatky, Budaj je výborný

NEW JERSEY - Slovenský hokejový krídelník Marián Gáborík prežíval na prelome kalendárnych rokov bodové suchoty, gól v NHL nestrelil 11 zápasov a nepripísal si ani žiadnu asistenciu. Starý rok uzavrel s nelichotivou bilanciou 1+3.

slovakia

left justify in out

Pohľad na jeho januárové štatistiky je už radostnejší. V 11 stretnutiach sa strelecky presadil trikrát a pridal aj rovnaký počet asistencií. Tú poslednú zaznamenal v utorňajšom zápase na ľade New Jersey. V 17. min sa podieľal na treťom góle Kings z hokejky Aleca Martineza. "Mali sme výborný začiatok, dali tri góly, využili sme presilovky. Aj naša formácia si utvorila šance, škoda, že sme ich nepremenili. Po predchádzajúcich prehrách sme dosiahli dôležité víťazstvo," zhodnotil zápas Gáborík. Slovenský útočník vypálil päťkrát na domácu bránku, najviac spomedzi všetkých hráčov hostí. Hokejisti z Kalifornie víťazstvom 3:1 prerušili negatívnu sériu štyroch prehier. V Pacifickej divízii im patrí až piata priečka.

 

"Naša sezóna zatiaľ nie je ideálna. Potrebujeme sa dostať bližšie k miestam, ktoré zaručujú účasť v play-off. Pomohla by nám séria viacerých víťazstiev za sebou. Nepodávame vyrovnané výkony, často nám unikajú začiatky zápasov," priznal Gáborík, ktorý si ako člen Tímu Európy na septembrovom Svetovom pohári v Toronte v semifinále proti Švédsku zlomil nohu a v úvodných 21 dueloch sezóny NHL 2016/2017 sa na ľade neobjavil. Dovedna vynechal 9 týždňov.

 

Šance Los Angeles drží nad vodou ďalší Slovák Peter Budaj, ktorý sa chopil šance po zranení jednotky Kings Jonathana Quicka. Ten by sa podľa najnovších informácií mohol vrátiť do diania najskôr na začiatku marca.

 

"Potrebovali sme brankára, ktorý chytá skvele, keďže sa nám zranil Jonathan. Peter chytil svoju šancu a predvádza výborné výkony. Je našou veľkou oporou. Odvádza skvelú prácu," pochválil Gáborík krajana.

 

V Prudential Center prispel Budaj k dielu 24 zákrokmi, za chrbát pustil jediný puk. Dosiahol zo svojho pohľadu 21. víťazstvo v sezóne a s úspešnosťou zásahov 96% sa stal druhou hviezdou zápasu. Budaj sa zaskvel najmä necelých osem minút pred koncom tretej tretiny, keď skryl do lapačky puk po strele blízko stojaceho Jacoba Josefsona. Portál NHL tento zákrok vyhodnotil ako najlepší v zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona