Gábor Grendel podozrieva Zuzanu Čaputovú a Petra Pellegriniho z tajného stretnutia

NETKY.SK • 10 December 2021, 11:08 • 2 min
Gábor Grendel podozrieva Zuzanu Čaputovú a Petra Pellegriniho z tajného stretnutia

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) tvrdí, že prezidentka a bývalý premiér sa zaoberali súčasným predsedom vlády Eduardom Hegerom (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Politik z hnutia OĽaNO to uviedol v dnešnom príspevku na sociálnej sieti. "Pamätáte si môj nedávny status o zvláštnej zhode náhod, keď sa v jeden a ten istý deň Peter Pellegrini v rádiu zahral na zodpovedného štátnika (vyzval 60+ na očkovanie, dištancoval sa od extrémistov) a prezidentka Zuzana Čaputová zvozila premiéra Eduarda Hegera za manažovanie koaličných vzťahov a pandémie? Možno to nakoniec nebola až taká náhoda. Veď posúďte," napísal.

 

 

Mal tým zrejme na mysli, keď hlava štátu nedávno vyzvala premiéra, aby sa začal viac zaujímať o riešenie zlej pandemickej situácie a chaosu súvisiaceho s vládnymi reformami. "Pár dní pred spomínanými udalosťami prezidentku navštívil v jej úrade Peter Pellegrini. Hoci o tom iniciatívne neinformovali, niektoré médiá sa o tom dozvedeli, chceli o stretnutí informovať, ale po zásahu jeho aktérov dostali stopku. Ukážkový príklad cenzúry. Čo také strašne tajné spolu riešili Peter Pellegrini so Zuzanou Čaputovou, že sa rozhodli použiť 'žolíka' nehodného predstaviteľov slobodného demokratického štátu, nehodného vyznávačov slobody slova, slobody tlače? Ako hovorí klasik: keby dolaďovali svoje najbližšie kroky v prospech opozičného lídra Pellegriniho a v neprospech premiéra Hegera, nevyzeralo by to inak," dodal Grendel. 

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová diskutovala s Joe Bidenom o demokracii

 

 

Možno vás zaujme: Prezidentka Čaputová patrí medzi najvplyvnejšie ženy sveta!

 

Poradca prezidentky Martin Burgr označil Grendelove vyjadrenia za konšpiráciu. Prezidentka sa podľa jeho slov bežne stretáva s politikmi vrátane premiéra aj na neverejných schôdzkach. Udivuje ho, že sa Grendel pustil do takejto konšpirácie. "Prezidentka Zuzana Čaputová sa bežne stretáva s politikmi. V tom čase sa prezidentka dvakrát stretla s premiérom, z toho jedno stretnutie bolo neverejné. Rovnako neverejne sa v tom čase stretla aj s ministrom zahraničných vecí, ministrom zdravotníctva a lídrom opozičnej strany Petrom Pellegrinim," priblížil Burgr.

 

img

 

Pripomína, že rokovania s politikmi patria k bežnej práci prezidentky. "Konštatovať z toho nejaké závery o koordinovaných krokoch len preto, že sa niečo stalo v rovnakom čase, je iba prejavom domýšľavosti," zdôraznil Burgr, ktorého prekvapuje, keď takéto konštatovania prichádzajú od podpredsedu parlamentu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona