Gabon: Pri útoku nožom utrpeli zranenia dvaja dánski novinári

NETKY.SK • 17 December 2017, 17:03 • 2 min
Gabon: Pri útoku nožom utrpeli zranenia dvaja dánski novinári

LIBREVILLE - Dvoch dánskych novinárov zranil v sobotu útočník nožom v gabonskom hlavnom meste Libreville. Pri útoku kričal po arabsky "Alláhu akbar" (Boh je veľký). Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ministra obrany Etienna Kabinda Makagu.

slovakia

left justify in out

Nigerčan zaútočil nožom na dvoch dánskych novinárov z americkej televíznej stanice National Geographic na známom trhovisku v Libreville. Uviedol to Makaga vo vyhlásení, ktoré odvysielala gabonská televízia. Podľa agentúry AP oboch novinárov, muža a ženu, po útoku previezli do nemocnice. Muž po operácii leží vo vážnom stave na oddelení intenzívnej starostlivosti.

 

Po zatknutí 53-ročný podozrivý, ktorý žil v Gabone dve desaťročia, pred políciou vypovedal, že útok vykonal z pomsty za vyhlásenie amerického prezidenta Donalda Trumpa uznať Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Ďalšie informácie k incidentu neboli bezprostredne známe.

 

"Prokuratúra v Libreville okamžite začala v súvislosti s útokom súdne vyšetrovanie, aby sa zistilo, či išlo o samostatný čin alebo o sprisahanie," dodal Makaga. Malý podiel moslimskej populácie v Gabone tvoria prevažne cudzinci, ktorí v krajine pracujú. Zvyčajne v tomto západoafrickom štáte k násilným útokom džihádistov nedochádza.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies