GABČÍKOVO: Prietrž mračien spôsobila dnes večer škody aj na Žitnom ostrove

NETKY.SK • 8 Jún 2011, 09:21 • 2 min
GABČÍKOVO: Prietrž mračien spôsobila dnes večer škody aj na Žitnom ostrove

GABČÍKOVO: Prietrž mračien spôsobila dnes večer škody aj na Žitnom ostrove

slovakia

left justify in out

img

Prietrž mračien spôsobila nepríjemnosti dnes večer aj na Žitnom ostrove, v okolí Vodného diela Gabčíkovo. Najviac bola postihnutá obec Trstená na Ostrove v okrese Dunajská Streda, informoval TASR šéf Komplexnej centrálnej záchrannej služby (KCZS) v Gabčíkove Ján Culka.
      "Prečerpávali sme vodu z ulíc, aby sa voda nedostala do pivníc. Príslušníci KCZS pracovali s viacerými čerpadlami. Hodnotím prácu veľmi pozitívne, lebo domy ostali suché a nikoho sme nemuseli evakuovať, nikto sa nezranil a materiálne hodnoty neboli vodou poškodené," konštatoval Culka s tým, že ľad zničil vo viacerých záhradách úrodu.
      Podľa veliteľa záchranárov je pozoruhodné, že v okolitých obciach dážď bol pokojnejší a nepadali ani kúsky ľadu. "Pri záchranných prácach zasahovalo 10 záchranárov a osem dobrovoľných hasičov. Počas piatich hodín sme prečerpávali vodu ale hladina klesala veľmi pomaly. Prívalový dážď poskytoval počas niekoľkých hodín prísun dostatočného množstva vody," uviedol Culka.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies