Gabi pred titulovým zápasom s Barcelonou: Na ihrisku musíme položiť život

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 13:08 • 2 min
Gabi pred titulovým zápasom s Barcelonou: Na ihrisku musíme položiť život

MADRID - Priamy súboj o titul v poslednom kole - vyvrcholenie tohto ročníka španielskej futbalovej Primera División sľubuje ligové grandfinále ako lusk.

slovakia

left justify in out

Pred sobotňajším duelom na barcelonskom Camp Nou, v hľadisku ktorého sa nabetón bude tiesniť približne stotisíc duší, je v priaznivejšej situácii hosťujúce Atlético Madrid. V tabuľke má navrch tri body a na prvenstvo mu stačí neprehrať; s víťazným imperatívom preto nastúpi na trávnik domáci FC, ktorý 11. januára uhral na Štadióne Vicenteho Calderóna bezgólovú remízu a v prípade rovnosti bodov, čo je rozhodujúce kritérium, bude ligovým šampiónom.

"Atlético Madrid musí na ihrisku nechať život," vyhlásil v rozhlasovej stanici Cadena SER kapitán "Los Colchoneros" Gabi. "K triumfu nás dovedú dva výsledky: víťazstvo aj remíza. Nebude to jednoduché, ale musíme hrať rozumne a využiť napätie Barcelony, ktorá potrebuje vyhrať. Hoci už dávnejšie vyzerala byť odpísaná z boja o titul, teraz to má vo svojich rukách." 

 

Atlético triumfovalo v La Lige naposledy v ročníku 1995/1996, keď bol jedným z pilierov tímu jeho súčasný argentínsky tréner Diego Simeone. Na hrote vtedy operovala bulharsko-španielska dvojica Ľuboslav Penev, Francisco Miguel Narváez Machón "Kiko". 

 

Barcelona má takisto ako jej sobotňajší súper osud vo vlastných rukách a už mnohokrát v minulosti demonštrovala, čoho je vo vypätých situáciách schopná. "Po ťažkom roku si zaslúžime triumf. Fanúšikovia, hráči, všetci v klube. Pre túto generáciu hráčov je to historická, dosiaľ nezvyčajná príležitosť rozhodnúť o titule v záverečnom kole pred vlastným obecenstvom. Roky, keď sme nebojovali o titul, boli skľučujúce. Táto sezóna bola náročná, ale môže sa skončiť povestnou čerešničkou," burcuje spoluhráčov kapitán Xavi Hernández. V piatich tohtosezónnych vystúpeniach Barcelona ani raz nepremohla Atlético - v Superpohári sa zrodili výsledky 1:1, 0:0, v Lige majstrov 1:1, 1:0 a spomenutá bezgólová remíza v prvom ligovom meraní síl. "Toto však bude úplne iný zápas, o všetko, v ktorom máme my výhodu domáceho prostredia. Vieme o silných stránkach Atlética, zdobí ho premyslená stratégia a v defenzíve je ako skala, z hľadiska obrannej hry najlepší tím v Európe," dodal šplímacher Xavi, ktorý vlani priviedol "Barcu" k titulu. 

 

Výkop najočakávanejšieho futbalového duelu nachádzajúceho víkendu je v sobotu na programe o osemnástej hodine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona