G20: Ukrajinskí prisťahovalci v Brisbane protestovali proti Putinovi

NETKY.SK • 15 November 2014, 14:20 • 2 min
G20: Ukrajinskí prisťahovalci v Brisbane protestovali proti Putinovi

BRISBANE - Ukrajinci žijúci v Austrálii dnes v Brisbane zorganizovali protestný míting proti ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý je jedným z účastníkov víkendového vrcholného summitu skupiny ekonomicky najvyspelejších krajín sveta G20.

slovakia

left justify in out

 Ako informovala agentúra UNIAN, prezident Federácie Ukrajincov v Austrálii Stefan Romaniw v príhovore k účastníkom akcie pripomenul, že "Putina v Austrálii nevidia radi". "Sadni na svoj bicykel a uháňaj domov," odkázal Romaniw Putinovi a dodal, že "ruský prezident nie je súčasťou medzinárodného spoločenstva".
      

Demonštranti držali v rukách plagáty s nápisom "Putin, vypadni z Ukrajiny!", "Putin, prestaň zabíjať Ukrajincov!", "Zastavte kremeľského agresora - Adolf Putin, nechaj Krym na pokoji!", "Nedovoľte Putinovi obsadiť Ukrajinu!", "Putin, neži v minulosti s bratmi z KGB, s Leninom a Stalinom", či "Putinova ekonomická stratégia = krádež ukrajinského územia".
      

Časť z prítomných mala oblečené košele, blúzky či tričká s ukrajinskými výšivkami a mladé ženy mali vo vlasoch čelenky bohato zdobené kvetmi, aké bolo možné vídať na jar tohto roku na účastníčkach proeurópskeho Majdanu v Kyjeve.        




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona