G20: Turbulencie vo svete nebudú trvať dlho

NETKY.SK • 15 November 2014, 15:50 • 2 min
G20: Turbulencie vo svete nebudú trvať dlho

BRISBANE - Francúzsky prezident Francois Hollande dúfa, že "turbulencie" vo svetových záležitostiach nebudú trvať dlho, pričom on sám, ako hovorí, je pripravený prispieť k urovnaniu krízy na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

 "Myslím si, že turbulenciami vo svete nebudeme dlho trpieť. Ako sme hovorili (s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Normandii) 6. júla, musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme urovnali krízu na Ukrajine i v iných častiach sveta," povedal dnes Hollande na stretnutí so šéfom Kremľa v austrálskom meste Brisbane popri summite skupiny ekonomicky najvyspelejších krajín sveta G20. 
      

Citovala ho agentúra Sputnik, ktorá nedávno nahradila anglické vydanie tlačovej agentúry RIA Novosti.
      

Putin sa dnes v Brisbane stretol aj s britským premiérom Davidom Cameronom. Ako informoval kremeľský hovorca Dmitrij Peskov, obaja politici na svojich rokovaniach vyjadrili záujem o obnovenie vzťahov medzi Ruskom a Západom, poškodených krízou na Ukrajine.
      

Agentúra Reuters poznamenáva, že Putin prišiel do Austrálie na summit G20 pod nátlakom, aby urobil viac na zastavenie krviprelievania na Ukrajine, lebo inak bude čeliť ďalším sankciám.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies