G20: Putin sa asi nezúčastní na pracovnej schôdzke, odíde skôr

NETKY.SK • 15 November 2014, 12:59 • 2 min
G20: Putin sa asi nezúčastní na pracovnej schôdzke, odíde skôr

BRISBANE - Ruský prezident Vladimir Putin sa pravdepodobne v nedeľu nezúčastní na pracovnej schôdzke summitu krajín G20 v austrálskom Brisbane a do vlasti odletí skôr.

slovakia

left justify in out

Agentúre Reuters to povedal nemenovaný zdroj z Putinovej delegácie. Dôvod skoršieho odchodu nešpecifikoval, no môže súvisieť s ostro kritikou zo strany západných lídrov voči konaniu Ruska na Ukrajine.

 

Putin sa už v Brisbane v sobotu stretol s britským premiérom Davidom Cameronom a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Ako povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, hlavnou témou stretnutí bola situácia na Ukrajine, hovorili však aj o zhoršených vzťahoch medzi Ruskom a európskymi krajinami. "Putin aj Cameron vyjadrili záujem o zlepšenie týchto vzťahov," povedal Peskov s tým, že za najdôležitejšie obaja považujú prijatie efektívnych opatrení na vyriešenie ukrajinskej krízy a vyhnutie sa konfrontáciám. 

 

Putina a politiku Ruska na Ukrajine ostro kritizoval americký prezident Barack Obama. Ruská agresia proti Ukrajine je podľa neho hrozbou pre celý svet. Podobne sa vyjadril aj predseda Európskej rady Herman Van Rompuy. Moskva musí podľa neho okamžite prestať s poskytovaním zbraní a bojovníkov na východ Ukrajiny a mala by tiež využiť svoj vplyv a presvedčiť povstalcov k dodržiavaniu prímeria. Van Rompuy v tejto súvislosti pohrozil Rusku možnosťou prijatia ďalších sankcií voči jeho ekonomike. O prijatí nových sankcií budú v pondelok v Bruseli rokovať ministri zahraničia EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies