G20: Obama sa stretne so saudskoarabským kráľom; summit vydá vyhlásenie k Parížu

NETKY.SK • 15 November 2015, 10:30 • 2 min
G20: Obama sa stretne so saudskoarabským kráľom; summit vydá vyhlásenie k Parížu

BELEK - Americký prezident Barack Obama sa dnes večer na summite skupiny G20 v Turecku stretne na bilaterálnych rozhovoroch so saudskoarabským kráľom Salmánom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters o tom aktuálne informoval Biely dom.

 

Spojené štáty a Saudská Arábia sú koaličnými partnermi v bombardovaní pozícií militantov z Islamského štátu na území Sýrie.

 

Summit lídrov skupiny G20, dvadsiatky veľkých svetových ekonomík, sa dnes a v pondelok koná v stredomorskom turistickom regióne Antalya v Turecku. Témami rokovaní tohto stretnutia sú vojna v Sýrii, susediacej s Tureckom, ako aj otázky globálnej bezpečnosti.

 

Vyslankyňa Kremľa na tureckých rokovaniach Skupiny dvadsiatich Svetlana Lukašová dnes spresnila, že G20 sa na tomto summite v mimoriadnom vyhlásení o boji proti terorizmu oficiálne vyjadrí aj k víkendovým útokom v Paríži.

 

"Jednoznačne," odpovedala Lukašová na okraji summitu novinárom na otázku, či sa toto vyhlásenie zmieni aj o parížskych atentátoch, pri ktorých bolo v noci na sobotu zabitých 129 ľudí.

 

Spresnila, že komuniké bude zverejnené po schôdzke lídrov G20-tky v neskorších hodinách dnešného dňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies