Götze si viac zahrá jedine v novom klube, odkázal mu Ancelotti

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 12:41 • 2 min
Götze si viac zahrá jedine v novom klube, odkázal mu Ancelotti

MNÍCHOV - Prichádzajúci tréner nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Carlo Ancelotti odkázal Mariovi Götzemu, že ak si chce zabezpečiť viac hracieho času, mal by si pohľadať nového zamestnávateľa.

slovakia

left justify in out

Taliansky kouč ho o tom upovedomil telefonicky minulý týždeň. Informovala o tom agentúra dpa s odvolaním sa na Süddeutsche Zeitung.

 

"Ancelotti mu nemôže sľúbiť stabilnejšie miesto v základnej zostave. Pokiaľ chce Götze nastupovať pravidelnejšie, Ancelotti mu odporúča zmenu dresu," napísalo periodikum.

 

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar prestúpil do Bayernu z konkurenčnej Borussie Dortmund za 37 miliónov eur v roku 2013. O rok neskôr svoj štatút ozdobil autorstvom víťazného gólu Nemecka vo finále MS, napriek tomu od kormidelníka Pepa Guardiolu nedostával dostatok príležitostí. V tejto sezóne od februárového návratu po zranení sa na trávniku objavoval len sporadicky. Ani Ancelotti, ktorý sa funkcie v bavorskom mužstve ujme po skončení tejto sezóny, podľa Süddeutsche Zeitung nevidí dôvod na zásadnú zmenu štruktúry kádra.

 

Götze môže odísť za viac než 20 miliónov eur. Špekuluje sa o jeho opätovnom angažmáne v Dortmunde či o záujme Juventusu Turín, Arsenalu a FC Liverpool, kde pôsobí lodivod Jürgen Klopp. Dvojica sa dobre pozná práve z Borussie. Tréner Nemecka Joachim Löw považuje Götzeho za dôležitú súčasť tímu pre EURO 2016, na dlhodobé udržanie si reprezentačnej príslušnosti však potrebuje viac klubových štartov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies