Fyzické divadlo Debris Company pozýva na novinku podľa poézie Gindla s názvom WOW!

NETKY.SK • 20 Február 2017, 13:49 • 2 min
Fyzické divadlo Debris Company pozýva na novinku podľa poézie Gindla s názvom WOW!

BRATISLAVA - Známe fyzické divadlo Debris Company pozýva priaznivcov spojenia tanca a divadla na novinku v svojom repertoári. Predstavenie inšpirované poéziou Eugena Gindla s názvom WOW! premiérovo uvedie v piatok 24. februára a v nedeľu 26. februára o 20:00 v A4 - priestor súčasnej kultúry v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Na divadelnej scéne A4 v budove YMCA na Karpatskej ulici sa publikum v inscenácii WOW! môže zamyslieť medzi iným nad otázkou, či majú dejiny smer. Ako píšu tvorcovia v anotácii k novinke, "Homo sapiens uviazol v klepci prítomnosti, ktorú začínajú ovládať klauni. V každodennom živote, v umení, v politike. Títo klauni však nie sú nemotorní, komickí baviči publika. Sú zlí, zákerní, nevypočítateľní. Vo svete, kde sa boh (možno iba dočasne) vzdal dohľadu nad chodom vecí, stal sa klaun, vďaka popkultúre, najmodernejším vtelením diabla. Najmocnejší z klaunov, je presvedčený, že pravda je barlou lúzerov". Titul o pravde, lži a hodnotách na scéne stvárnia Peter Cseri a Stanislava Vlčeková. Šepot nahovoril Braňo Mosný.


Na divadelno-pohybovom spracovaní textu Egena Gindla spolupracoval kmeňový tím tvorcov Debris Company - Jozef Vlk (réžia, koncept a hudba) a Stanislava Vlčeková (choreografia). Anglický preklad textu je od Martina Solotruka. Na výslednej podobe WOW! sa ďalej podieľali: dramaturgička Dáša Čiripová, scénograf Ján Ptačin, kostýmová výtvarníčka Katarína Holková, Matej Černušák (technická spolupráca), Martina Širáňová (produkcia) a video umenie pre titul vytvoril Alex Zelina.


Divadelná spoločnosť Debris vznikla na pôvodnej báze súboru Hubris. Existuje a tvorí od roku 1991, s prestávkou v rokoch 1999 až 2004, už šestnásť rokov. Klasické diela aj autorské pôvodné námety spracováva zvyčajne nonverbálne. Doteraz divadlo vyprodukovalo dve desiatky produkcií. Okrem Slovenska ich videlo publikum aj v zahraničí, napríklad v Českej republike, Švajčiarsku, Maďarsku, Rakúsku, Francúzsku, Indii či Brazílii.

 

Debris Company pri tvorbe inscenácii vychádza zo súčasného tanca, hudby a divadla, ale napríklad aj z výtvarných inštalácií a video umenia. Viac o súbore a jeho tvorbe možno nájsť na jeho webstráne https://www.debriscompany.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies