Fúzie a akvizície v Británii pravdepodobne prudko klesnú

NETKY.SK • 16 Január 2017, 13:44 • 2 min
Fúzie a akvizície v Británii pravdepodobne prudko klesnú

LONDÝN - Fúzie a akvizície vo Veľkej Británii v tomto roku pravdepodobne prudko klesnú v rámci neistoty v otázke vzťahu Británie s Európskou úniou.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu právnickej firmy Baker McKenzie, ktorého výsledky zverejnila v pondelok. Očakáva sa, že hodnota transakcií klesne v tomto roku na 125 mld. USD z úrovne 340 mld. USD v roku 2016, keďže Británia začne vyjednávať o odchode z EÚ, uviedla v správe firma Baker McKenzie, ktorá je popredným poradcom v oblasti korporátnych transakcií. Pôvodne firma odhadovala, že hodnota fúzii a transakcií v Británii v roku 2017 dosiahne 265 mld. USD.

 

"Vzhľadom na vplyv brexitu na podnikateľskú dôveru očakávame, že hodnota fúzií a akvizícií v roku 2017 klesne o dve tretiny," povedal Tim Gee, partner firmy Baker McKenzie. "Aktivita by sa mala zotaviť v roku 2018, keď nastane väčšia istota v otázke nového vzťahu Veľkej Británie s EÚ a zvyškom sveta," dodal.

 

Celkovú hodnotu fúzií a akvizícií v Británii vlani nadmerne zvýšilo množstvo veľkých transakcií, ktoré sa uzavreli v roku 2016, hoci boli ohlásené skôr. Išlo napríklad o prevzatie firmy SAB Miller spoločnosťou AB InBev alebo o kúpu spoločnosti BG Group firmou Shell. Bez piatich najväčších transakcií by celková hodnota fúzii a akvizícií v Británii vlani oproti roku 2015 klesla o 33 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona