Fúzia Holcimu a Lafarge je ohrozená, Holcim požaduje zmenu podmienok

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 10:17 • 2 min
Fúzia Holcimu a Lafarge je ohrozená, Holcim požaduje zmenu podmienok

ZÜRICH - Fúzia cementárenských spoločností Holcim a Lafarge je ohrozená. Švajčiarsky Holcim totiž požaduje zmenu podmienok zlúčenia. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Nové rokovania sú potrebné, aby fúziou Holcimu a Lafarge vznikol najväčší výrobca cementu na svete. Holcim dnes uviedol, že rada riaditeľov spoločnosti dospela k záveru, že nie je možné pokračovať vo fúzii "v jej aktuálnej forme". Pôvodne to mala byť fúzia rovných.

 

Švajčiarsky koncern požaduje vylepšenie ponuky týkajúcej sa pomeru akcií pre svojich podielnikov. Okrem toho chce zmeniť aj zloženie manažmentu novej firmy. Francúzska spoločnosť Lafarge vyhlásila, že chce dokončiť fúziu a je pripravená preskúmať zmenu akciového pomeru. Iné úpravy existujúcej dohody o zlúčení však odmieta akceptovať.

 

Švajčiarsky koncern požaduje namiesto doteraz plánovanej výmeny akcií v pomere jedna k jednej, aby podielnici Lafarge dostali len 0,875 akcie Holcimu. Podľa mediálnych správ je francúzska firma ochotná pristúpiť na zmenu akciového pomeru na 0,93 ku 1.

 

Dôvodom požiadavky Holcimu je, že od apríla 2014, kedy bola oznámená fúzia oboch koncernov, sa jeho obchody vyvíjajú výrazne lepšie ako obchody Lafarge.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies