Futbalovým výtržníkom z Nemecka hrozia prísnejšie tresty

NETKY.SK • 16 August 2017, 15:24 • 2 min
Futbalovým výtržníkom z Nemecka hrozia prísnejšie tresty

Rostock - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere požaduje od súdov prísne tresty za vyčíňanie fanúšikov na pondelňajšom stretnutí domáceho futbalového pohára Hansa Rostock - Hertha Berlín (0:2).

slovakia

left justify in out

Zápas prerušili dvakrát, nakrátko na začiatku druhého polčasu a v 77. minúte na štvrťhodinu. Zo sektora Berlínčanov priletela na ihrisko pyrotechnika, domáci zasa podpálili transparent, čo súperovi ukradli ešte v roku 2014.

 

"V prvom rade si musíme uvedomiť, že hovoríme o závažných trestných činoch. Justícia k nim tak musí pristúpiť. Kluby musia zaujať jednoznačné stanovisko proti akejkoľvek forme násilia, nesmú to ticho tolerovať," vyhlásil De Maiziere pre stredajšie vydanie Bildu.

 

Najvyššia nemecká súťaž odštartuje už v piatok duelom obhajcu majstrovského titulu Bayern Mníchov proti Bayeru Leverkusen. Minister vnútra vyzval na opatrenia, ako napríklad povinné hlásenie recidivistov na polícii pred zápasmi a po nich či zatváranie štadiónov. "Nesmieme podľahnúť chaosu. Obrázky z Rostocku nemali nič spoločné s futbalom, aký sa nám páči," dodal De Maiziere. Už o deň skôr podobne apeloval majiteľ Hansy Robert Marien: "Na štadióne bolo 1700 príslušníkov polície a viac ako 300 usporiadateľov. Z bezpečnostného hľadiska sme urobili všetko, čo bolo potrebné. Toto môže vyriešiť len spoločnosť ako celok, nie treťoligový tím."

 

Nemecký futbalový zväz (DFB) vyšetruje fanúšikov Hansy aj Herthy. Jeho prezident Reinhard Grindel zaujal miernejšie stanovisko, nesúhlasí s uplatňovaním kolektívnej viny a je ochotný stretnúť sa so zástupcami skupín ultras. "Budeme sa brániť priamemu trestaniu osôb, ktorých účasť na porušení pravidiel na štadiónoch nebola dokázaná. Musíme však potlačiť násilie a vybudovať dôveru, porozumenie a určiť jasné hranice," povedal Grindel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies